Canon PowerShot A2500, aparat foto accesibil și performant

Dacă vă plac aparatele foto mai compacte și nu aveți prea mulți bani dar vreți o alegere performantă, atunci eu vă recomand aparatul foto digital Canon PowerShot A2500. E un model cu senzor de 16MP și e disponibil în multe culori, dar pe negru cred că e alegerea cea mai bună. Dar nu trebuie neglijate nici restul caracteristicilor acestui aparat: zoom optic 5x, filmare la apăsare unui buton dedicat, procesor de imagine performant, mod eco, zoomplus 10x etc. Alături de acesta au fost lansate și late aparate care pot fi luate în considerare ca alternative. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Designul e similar cu cel al altor modele de la acest producător și mă refer în special la cele lansate anul acesta.

Pe albastru
Pe albastru
Spatele
Spatele

Specificații tehnice

Senzorul de 16MP de care vă spuneam anterior e de tip CCD, iar la o calitate foto mai bună contribuie atât procesorul de imagine cât și stabilizatorul de imagine. Chiar dacă are doar un zoom de 5x, puteți folosi cel de 10x numit ZoomPlus (defapt e Zoom Inteligent) deoarece calitatea nu e așa de afectată ca și la cel digital. Caracteristicile sunt bune și nu prea am ce să-i reproșez deoarece trebuie ținut cont și de prețul aparatului. Filmările realizate cu acesta sunt în format mov și la calitate maximă 720p. Puteți alege o calitate de filmare mai mică în cazul în care aveți un card de 2 sau 4 GB, dar eu vă recomand unul mai mare în special dacă și filmați.

Având în vedere că are o baterie proprie reîncărcabilă, nu mai e nevoie de un încărcător cu baterii. Însă autonomia nu e așa de mare, ci de doar 220 de cadre. de aceea există și acel mod eco care reduce consumul. Calitatea de filmare e aceeași ca la oricare alt model și se poate observa ușor în clipul de jos:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: meniu interesant și ușor de folosit, preț atractiv, filmează HD, construcție compactă, ecran LCD destul de mare și altele.

Minusuri: nu prea am.

Concluzie

Acest Canon PowerShot A2500 e un gadget bun pentru realizarea de fotografii pe parcursul zilei dar majoritatea aparatelor foto ieftine nu au senzor ideal pentru fotografiere în condiții de luminozitatea scăzută și foarte scăzută. Pentru a vă face o idee mai bună despre el, v-am pusu n clip cu acest model:

Te-ar mai putea interesa