Canon Pixma MX455, multifuncțional cu wireless

Canon a lansat o nouă gamă de multifuncționale care se remarcă printr-un preț mic și diferite facilități. Un model care îmi place foarte mult e Canon Pixma MX455, iar asta deoarece raportul dintre calitate și preț e unul foarte bun. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care e numai bun, fiind mai mic decât la modelului MX525. Pe acești bani primim un multifuncțional cu tuș care are wireless, scaner OCR, suport pentru diferite sisteme de operare și ADF.

Aspect

Vine pe negru și are niște dimesniuni destul de compacte, pentru un multifuncțional. Nu e tocmai portabil, dat fiind faptul că are o greutate de puțin peste 8 kilograme, dar acest lucru nu o să vă afecteze negativ deoarece are Wi-Fi luru care presupune că nu aveți nevoie să legați calculatorul pentru a scoate ceva la imprimantă.

Aparatul
Aparatul

Caracteristici tehnice

Canon MX455 e un aparat all in one, deci multifuncțional, care incorporează scaner, imprimantă și copiator. E un model color la care se poate face refill… se găsesc kit-uri universale de refill. Imprimanta e foarte rapidă deoarece scoate undeva la 9.7 pagini pe minut, pe alb negru.
Legat de scaner trebuie spus că e unul cu OCR, deci detectează scrisul din cărțile, revistele sau ziarele care le scanați și le poate exporta direct în Word.

Păreri pro şi contra

Nu costă deloc mult și e foarte bine că i se poate extinde garanția până la maxim 3 ani. Consumabilele nu costă deloc mult, astfel o să găsiți cartuș Canon PG540 Black la sub 100 lei… același lucru fiind valabil și pentru cartușele color. Dacă vreți să ieșiți mai ieftin atunci puteți alege varianta unui kit de refill care se găsește chiar și în supermarket-uri.

Concluzie

pe piață o să găsiți și modele mai ieftine de multifuncționale, dar alea nu o să fie dotate cu Wi-Fi. Această caracteristică mi se pare deosebit de utilă deoarece poți pune aparatul unde vrei, fără să te incomodeze vreun cablu. Această soluție e una foarte bună și pentru firmele mici deoarece în acest fel poți să imprimi de pe ce calculator vrei.

Te-ar mai putea interesa