Canon IXUS 220HS

Acest aparat foto digital Canon IXUS 220HS negru (black) e un model foarte apreciat deoarece poate filma 1080p și suportă o mulțime de carduri de memorie. Nu trebuie neglijat nici faptul că are mini HDMI pentru vizualizarea rezultatelor filmării pe un HDTV. Am mai scris și despre Canon PowerShot SX230HS care e ceva asemănător, dar cu un preț puțin mare spre deosebire de aparatul din acest mini review care are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

În mână
LCD

Review video rapid

Specificaţii tehnice

Canon IXUS 220HS este o cameră cu un senzor CMOS de 12,1 megapixeli și e dotată cu un procesor de imagine Digic 4. Pozele luate sunt salvate în format jpeg cu Exeif versiunea 2.3. la capitolul zoom stă destul de bine deoarece are zoom digital de 4x și optic 5x. Asta înseamnă un zoom de 20x dacă se combină cele două. Poate înregistra și filme în formate Full HD, HD și VGA, iar salvarea se face în format mov. Filmarea se realizează cu sunet (bănuiesc că e stereo), iar dimensiunea maximă a fișierului e de 4 giga sau 10 minute (pentru 1080p și 720p) până la o oră (VGA). Are un ecran de 2,7 inci pentru ca să puteți admira rezultatele fotografierii ori filmării. Suportă mai multe tipuri de memorii printre care MMC, MMC plus, SD, SDXC și SDHC. Pe partea de conectivitate are USB și mini HDMI, deci stă destul de bine la acest capitol. Bateria ține undeva pentru 220 cadre și 330 minute derularea de videoclip.
Aparatul a fost testat pe Mac și Windows și nu știu dacă poate funcționa optim pe Linux.

Păreri pro şi contra

Pro: faptul că vine în mai multe culori, vine cu cadouri gen card și geantă, poate filma HD și Full HD, iar prețul e unul modic.
Contra: nu am niciun minus.

Preţuri (cel mai mic preţ)

Prețul acestui aparat pleacă de undeva de la 899 lei și nu cred că o să găsiți un preț mai bun în altă parte.

Alternative

Canon PowerShot SX230HS e o alternativă cu un preț ceva mai mare, dar e ceva mai performant pentru cei care caută performanță superioară acestui IXUS.

Concluzie

Un aparat fotografic digi Canon IXUS 220HS negru e pentru acele persoane care vor o cameră digitală capabilă să filmeze acțiunea la cele mai bune detalii, adică în format 1080p. Sunt sigur că persoanele care au ales această cameră nu au regretat achiziția deoarece firma producătoare e una cu tradiție și nu una intrată recent pe piață.

Te-ar mai putea interesa