Canon i-SENSYS MF5980DW MFC

Dacă ai o firmă mică sau un birou de copiat acte atunci ai nevoie de un multifuncțional capabil cum e multifuncționalul Canon i-SENSYS MF5980DW MFC. Are integrate copiator, imprimantă, scanner și fax, iar tipărirea se face cu ajutorul laserului (tehnologiei laser). Din păcate e cu laser monocrom (imprimă doar negru), dar calitatea e una superioară. Dacă era un multifuncțional color atunci vă dați seama că ar fi avut un preț mult superior, dar așa nu costă deloc mult având un preţ bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Aș fi dorit să pun și un clip sau un video preview la acest aparat însă e foarte nou și de aceea ne putem bucura doar de imagini oficiale cum e cea de mai jos. Aparatul pare mare și nu e doar o impresie deoarece chiar e mare având puțin sub 20 de kilograme și de aceea o să fie nevoie de două persoane pentru a pune aparatul în locul dorit.

Așa arată

Specificaţii tehnice

Canon MF5980DW e un aparat nou care poate scoate foi de tip A4 și puteți conecta calculatorul prin intermediul portului USB, LAN sau WLAN, deci vorbim de o „imprimantă” foarte bună la care vă puteți conecta în diferite moduri. Viteza e una bună deoarece scoate undeva la 33 de pagini pe minut și aici mă refer la imprimantă și copiator.

Păreri pro şi contra

Pro: timpul de „încălzire” al lui MF5980DW e unul mic fiind de 11 secunde; memoria e de 256 MB și astfel nu o stați prea mult până imprimanta va procesa documentele de pe calculator; nu costă prea mult având în vedere performanțele sunt peste medie și că nu o stați prea mult pentru operațiile de copiere și imprimare.
Contra: singurul minus e faptul că e cam mare și greu de transportat, iar memoria de 256 mega poate că se va dovedi cam mare pentru documentele exagerat de mari (cu foarte multe pagini – mii). Poate că și garanția e un minus fiind de un an, dar poate fi extinsă la 3 ani. (Garanția e una caracteristică aparaturii business deoarece se presupune că va fi folosită intens.)

Concluzie

Canon i-SENSYS MF5980DW este un aparat de la un brand bun și dacă vă preocupă garanția atunci v-aș recomanda să o extindeți cu minim un an. Tonerul costă undeva la 300-500 lei și nu e prea mult având în vedere că poate scoate undeva la 2000-6000 de pagini. Dacă vă preocupă costul tonerului atunci puteți apela la diferite servicii de umplere (refill) care se vor dovedi mai ieftine, dar nu știu dacă la fel de calitative.

Te-ar mai putea interesa