Canon i-SENSYS MF4550D

Momentan la ofertă sunt un multifuncţional Canon i-SENSYS MF4550D şi un MF4410, ambele laser. Canon MF4550D este o imprimantă, dacă pot spune aşa, multifuncţională laser mono care imprimă coli A4, este de tip 4 în unu, are Automatic double-sided printing şi imprimă 25 pagini pe minut. Prima copie este gata după 9 secunde, are funcţia de scanare uşoară şi este eficientă din punct de vedere al consumului de energie.

Are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi zic că nu este chiar aşa de scumpă.

Poze

Pe birou
Deschis

Specificaţii tehnice

Formatul de imprimare al acestui multifuncţional Canon i-SENSYS MF4550D de tip laser este A4. Funcţiile diponibile sunt imprimare, scanare, fax şi copiere. Pentru tipărire foloseşte tehnologia laser şi imprimă monocrom. Are dupex, AFD, iar interfaţa de conectare este USB. La început scriam că formatul principal de printare este A4, dar pe lângă acesta se mai pot imprima C5, A5, LGL, plicuri, DL, B5, LTR şi Executive. Greutatea mediului de printare trebuie să fie undeva la 60 -163 grame pe metru pătrat.Copiatorul are o viteză de copiere alb-negru de 25 copii pe minut cu acoperire 25-400%, rezoluţie 600 pe 600 puncte pe inch. Are funcţia de copiere multiplă, 4 în 1 şi 2 în 1. Imprimanta are o viteză de printare alb-negru de 25 pagini pe minut la rezoluţia de 600 x 600 dpi. Limbajul imprimantei este UFR II LTR. Faxul are o viteză de transmisie de 33,6 kilo pe secundă şi ca funcţii are dual access, PC fax, apelare rapidă şi remote RX. Scannerul are aceeaşi rezoluţie ca şi imprimanta şi copiatorul. Este de tip flatbed şi are o adâncime de culoare de 24 bit.

Pe partea de consumabile foloseşte cartuş Canon 728 2100 pagini. Tava de uotput este de 100 pagini, iar alimentarea cu hârtie se poate face cu 250 de coli. Are un cartuş starter de 1000 pagini inclus în pachet. Timpul de încălzire este de 12 secunde, memoria este de 64 mega, iar greutatea aparatului este de 11,8 kilograme. Ca sisteme de operare suportate aş menţiona Microsoft Windows Vista, 7 şi XP şi Apple Mac OS X.

Plusuri şi minusuri

Un minus ar fi preţul care este undeva mare pentru un birou mic, dar dacă este un birou sau firmă mai mare atunci nu e chiar aşa de scump acest aparat. Până la urmă este un aparat profesional şi nu e destinat uzului casnic, ci la birou, şi de aceea e şi preţul mai piperat pentru a fi utilizat individual. Altă „hibă” ar fi faptul că nu imprimă, copiază color, ci doar negru.

Plusurile sunt mulţimea de funţii şi faptul că este laser. Dacă era cu tuş atunci trebuia să ne facem griji cu reîncărcarea cartuşelor, dar aşa trebuie să ne facem griji cu reîncărcarea tonerului care este ma ieftin decât tuşul… şi mai curat.

Concluzie

Multifuncţionalul laser Canon i-SENSYS MF4550D este unul dintre cele mai bune de pe piaţă şi preţul îl face destul de bun de luat pentru un birou unde este nevoie de multă „xeroxare”.

Te-ar mai putea interesa