Canon EOS-M

Canon EOS M e un aparat foto foarte bun deoarece e un mirrorless. Costă ca mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi », dar vine cu foarte multe chestii utile cum ar fi ecranul mare de 3 inci cu suport touch, senzorul e CMOS de 18MP, poate filma Full HD, are HDMI, bateria íen mult și are alte lucruri utile.

Poze

Se poate vedea că acest Canon EOS-M are obiectiv (în prima poză), iar acesta e un accesoriu inclus în pachet alături de body. Astfel, gadgetul vine la pachet cu un obiectiv EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM. Ecranul din dotare e unul mare, iar faptul că e touchscreen cred că e un lucru bun în această eră a ecranelor senzitive.

Din față
Ecranul touch

Specificaţii tehnice

Canon EOS-M e un model apărut prin luna iulie a lui 2012 și are un senzor CMOS (precum camerele video) care are 18 megapixeli. Acest senzor e unul foarte capabil și poate filma chiar la calitate 1080p ceea ce e un lucru foarte bun în opinia mea. Nu e un înlocuitor al unei camere video, dar poate fi folosit cu succes pentru a capta imagini în mișcare la calitate maximă.

Păreri pro şi contra

Pro: are suport pentru bliț (nu vine la pachet cu așa ceva, dar se poate cumpăra separat); vine cu obiectiv la pachet, iar dacă nu vă place atunci puteți cumpăra unul mai capabil; greutatea nu e deloc mare deoarece are undeva la 290 grame, însă acest lucru depinde și dacă îi puneți bliț și de ce obiectiv are montat pe el; procesorul de imagine e unul capabil; vine cu HDMI mini C.
Contra: prețul e cam mare, însă e la zi cu tehnologia; nu are Android (Nikon Coolpix S800c are Android 😉 ).

Concluzie

Dacă un DSLR e prea mult pentru tine, dar tot vrei un aparat profesionist atunci cred că acesta ar fi unul bun în cazul în care ești pasionat de arta fotografierii și gadgeturi. E mai mult un aparat pentru profesioniști, dar poate fi folosit ușor și de amatori deoarece nu are setări care te-ar putea da peste cap. Un review mai complet poți urmări din clipul de alături care e unul foarte bine realizat.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Canon EOS-M”

  1. Nu stiu cat de util ar fi fost Android deoarece pana la urma nu e o consola ori un telefon, ic o camera foto. Ar fii interesant de vazut cat de mult vor evolua aparatele foto pe partea de OS.

Comentariile sunt închise.