Canon EOS 500D

Am ales să scriu despre acest aparat foto DSLR Canon EOS 500D deoarece mie mi-a lăsat o impresie bună. Vine la pachet cu obiectiv 18-55mm și obiectiv 75-300mm.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar cei care l-au achiziționat au doar cuvinte de laudă la adresa lui, deci păreri pozitive. O variantă mai ieftină ar fi un Canon EOS 1000D care are un preţ de circa 1600 lei.

Poze

LCD
Din față

Păreri pro și contra

Pro: Specificațiile tehnice (filmare 1080p, fotografiere cu 15,1 megapixeli etc) și funcțiile.
Contra: prețul cam mare.

Ce îl recomandă – specificațiile tehnice

Canon EOS 500D este un aparat foto care poate reda chiar și în format Full HD.
Caracteristicile lui de top sunt: senzorul CMOS de 15,1 megapixeli, filmarea 1080p – Full HD, ISO ridicat de până la 12800 pentru condițiile de lumină scăzută, 3,4 cps cu până la 170 poze de tip jpeg în serie, ecranul de 3 inci de tip LCD, sistemul de focalizare în 9 puncte, digic 4, sistemul de curățare integrat EOS și compatibilitatea cu obiectivele EF/EF-S și blițurile EX Speedlite.
Senzorul CMOS cu o rezoluție de 15,1 megapixeli este perfect pentru fotografii care doresc să creeze imprimate mari fără să piardă vreun detaliu, Iar, acest senzor este uimitor în condiții de lumină scăzută și produce imagini cu zgomot incredibil de scăzut.
EOS 500D permite înregistrarea de filme Full HD, deci combină fotografierea statică cu cea dinamică. Dacă memoria nu este așa de mare atunci se poate și de pe filmarea 1080p pe cea 720p sau una mai mică (chiar rezoluție VGA). Filmele pot fi redate pe un TV printr-o conexiune HDMI.
Are ISO ridicat pentru realizarea de poze la o lumină scăzută. Deci, oferă un interval ISO până la 3.200… extensibil la 12.800.
Mai are un ecran de 3 inch cu mod live view ce presupune vizualizarea imediată a imaginilor și înregistrărilor realizate cu Canon EOS 500D
Destul de util este și sistemul de focalizare automată în 9 puncte.
Camera vine cu DIGIC 4 care este un procesor grafic care lucrează împreună cu senzorul CMOS pentru procesarea imaginilor pe 14 biți. Acest procesor prezintă și o reducere avansată a zgomotului la fotografierea la viteze ISO mai mari. Acest nou procesor presupune și timpi de pornire reduși și examinare aproape imediat după ce imaginea a fost capturată.
Sistemul de curățare integrat EOS este unul destinat prevenirii acumulării de praf și oferă 3 posibilități de protejare a imaginilor împotriva efectelor prafului. Aceste trei posibilități sunt reducere de formare a prafului în interiorul aparatului, mecanism de curățare a senzorului din interiorul aparatului și capacitate de mapării a petelor existente de praf cu un program numit Digital Photo Professional care este inclus în pachet.
Nu trebuie neglijat faptul că EOS 500D este compatibil cu toate obiectivele EF/EF-S și blițurile EX Speedlite.

Concluzie

Aparatul foto DSLR Canon EOS 500D este unul pentru profesioniști, amatori, ori profesioniști în devenire și va face față tuturor condițiilor de luminozitate.

Te-ar mai putea interesa