Canon EOS 100D, DSLR cu kit EF-S 18-55 mm

Canon EOS 100D e unul dintre noile aparate foto DSLR de la acest producător și care a fost lansat alături de 700D, dar și alte modele interesante. Aduce destul e îmbunătățiri față de predecesoarele (modelele lansate anul trecut), iar prețul e bun. Ca și oricare alt DSLR, obiectivul poate fi schimbat cu unul mai mic sau mai mare, iar în acest caz are un obiectiv mare dar și performant. Alternative sunt destule dacă nu vă interesează producătorul ori dimensiunea aparatului. Puteți să luați în considerare și modelele de tip mirrorless deoarece au un corp mai mic. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Construcția corpului e destul de robustă iar obiectivul e performant și mare. Pentru a-l transporta mai ușor puteți detașa acel obiectiv și să-l puneți într-o geantă. În partea superioară se poate observa că are un blitz destul de bun, adică e unul care se ridică automat.

Din față
Din față
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Are un obiectiv cu senzor de 18MP de tip CMOS, lentile 18-55mm f/3.5-5.6, montură de tip EF-S și altele. Nu vă recomand un alt obiectiv deoarece acesta mi se pare destul de bun. Pe partea de captură imagine are destule presetări, funcții, sensibilitate ISO excelentă, balans alb etc. Dacă doriți să-l folosiți și pentru a filma deoarece poate filma 1080p, vă recomand un card de minim 8GB. Spre deosebire de alte aparate foto, acesta suportă doar carduri SD, SDHC și SDXC.

Porturile disponibile la acesta sunt USB, HDMI de tip mini și AV. Pentru a partaja mai ușor pozele realizate cu acesta, aveți la dispoziție un ecran LCD generos – 3 inci, care are și o rezoluție pe măsură. Bineînțeles e un ecran tactil care vă ușurează interacțiunea cu meniul său care și așa e destul de ușor de folosit pentru cei care au mai avut un așa aparat. Bateria sa oferă undeva la 380 de cadre în caz că nu și filmați cu el.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: obiectiv performant, vizor, autonomie mare, ieșire HDMI, posibilitatea instalării unui blitz mai performant

Minusuri: prețul sugerează că nu se adresează oricui.

Concluzie

Acest Canon EOS 100D e genul de aparat foto cu care puteți realiza fotografii profesionale și pline de detalii. Dacă sunteți în căutarea unui model mai profesional, vă recomand 700D. Ca și dimensiuni, cele două diferă dar în special la capitolul dotări și se poate observa cel mai bine în clipul de jos:

Te-ar mai putea interesa