Candy CFU 1900E

Congelatorul Candy CFU 1900E e unul dintre acele aparate frigorifice care vă pot fi de folos atunci când nu vă mai ajunge congelatorul combinei. Sau poate ați optat pentru un frigider, în ideea că veți lua mai un aparat frigorific. Chiar dacă o ladă frigorifică oferă funcții de super congelare, un compartiment mare numit Big Box, acesta ocupă la fel de mult spațiu cât un frigider și vine cu multe compartimente pentru a sorta alimentele. Nu e dotat cu sistem de răcire No Frost, dar nici nu prea sunt multe astfel de congelatoare cu un așa sistem, deci dezghețarea sa se face manual la o anumită perioadă. CFU 1900E are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Clasa de eficiență a acestui aparat frigorific e una foarte bună astfel că are un consum anual de numai 211 kWh. E vorba de clasa A+ care o întâlnim la multe congelatoare sau lăzi frigorifice. Bineînțeles trebuie să raportați acel consum la volumul oferit de aparat. Volumul net de 160 litri nu e așa de mare comparativ cu cel oferit de lăzile frigorifice, dar după cum am precizat sus, are multe compartimente și spațiul ocupat e destul de mic. Mai precis, are o lățime de 55 cm și o adâncime de 58 cm. E normal să nu vină cu dotări speciale ca dozatoare de gheață/apă sau control electronic. Însă controlul electronic ar fi presupus și câteva funcții în plus (control electronic al temperaturii).

La capitolul funcții nu excelează deoarece nu are filtru antibacterian, avertizare sonoră temperatură ridicată sau super-freeze. Pe de altă parte, capacitatea de congelare e de circa 6 kg la 24 de ore, care e superioară congelatoarelor incorporate (de la combine sau frigidere). Autonomia sa fără curent e de 14 ore. La capitolul design are următoarele caracteristici: uși reversibile, piciorușe ajustabile și culoare albă.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: preț atractiv, ocupă puțin spațiu (comparativ cu o ladă frigorifică), puteți sorta mai bine alimentele datorită numărului mare de compartimente.

Minusuri: lipsa controlului electronic.

Concluzie

Acest Candy CFU 1900E e o recomandare în acest buget iar lista de astfel de aparate electrocasnice nu e prea lungă, deci puteți să vă alegeți modelul preferat mai repede și nu văd de ce nu l-ați lua pe acesta. Alternativele la acest model sunt ceva mai mici și o ladă poate fi o recomnadare dacă aveți unde să o puneți.

Te-ar mai putea interesa