Panasonic HDC-HS80EP9K

O cameră video Panasonic HDC-HS80EP9K e de recomandat pentru cei care vor un aparat premium. Îl recomandă memoria internă (sau hardul) de 120 de giga, posibilitate extinderii memoriei cu carduri, suportul Full HD pentru filmare și zoom-ul foarte mare (atât cel digital cât și cel optic care e mai important). Are un preț bun Vezi prețul special de azi », dar intră în categoria profi și de aceea cred că își merită banii. E mai mult pentru profesioniști deoarece ei nu se uită cât costă un aparat atâta timp cât e de calitate.

Poze

E compact
Are lumină

Specificaţii tehnice

Panasonic HDC-HS80EP9K are un senzor MOS de 1,3 megapixeli, iar înregistrarea se face pe hard disk ori pe cardul SD, SDXC sau SDHC. Poate înregistra 1080p – 1920 pe 1080 pixeli – în formatul de înregistrare video MPEG4. Putem spune că stă destul de bine pe partea de zoom deoarece zoom-ul optic e de 34x, iar cel digital e de 42x. Are și un ecran LCD pe care poate vi văzut rezultatul, iar acest ecran are o diagonală de 2,7 inci și o rezoluție de 230 mii de puncte. Poate fi conectat la alte dispozitive (laptop, televizor HD, televizor simplu) prin USB, HDMI (mini) și cablu AV (audio video). Consumul aparatului e de undeva la 7,7 W și trebuie precizat că e un consum maxim la încărcare. Când se face înregistrarea consumul e undeva la 5,3W, iar despre baterie trebuie să știți că are 1790 mAh și că e de tip Litiu Ion. Greutatea aparatului e undeva la 265 grame și aș putea spune că nu e chiar mare având în vedere că unele DSLR-uri cântăresc mai mult.

Păreri pro şi contra

Pro: are HDD, suport 1080p, zoom foarte bun și suportă mai multe tipuri de carduri. Probabil că cel mai mare plus ar fi prezența hardului deoarece un card are o capacitate maximă de 32 de giga pe când hardul are 120 giga.
Contra: prețul e cam mare pentru un amator sau profesionist în devenire.

2329 lei e un preț aproximativ pentru camera din această mini recenzie și sunt de părere că își merită banii. HDC-SD40 e un model de la același producător dar nu are HDD și din această cauză are un preț de circa 1000 de lei, deci costă undeva la jumătate cât acesta.

Concluzie

Panasonic HDC-HS80EP9K e de recomandat pentru cei care au mai mulți bani și nu sunt tocmai amatori. Eu aș recomanda o astfel de cameră unui persoane care filmează pe la nunți deoarece nu cred că va avea probleme cu „finanțele”.

Te-ar mai putea interesa