Breville Prima Latte VCF045X-01, esspressor manual cu cafea măcinată/paduri

Espressoarele manuale sunt mult mai ieftine decât cele automată dar rezultatele sunt același, iar Breville Prima Latte VCF045X-01 e un model care l-aș recomanda. E suficient de puternic, pompa are o presiune generoasă și dotările bune nu lipsesc. În pachet aveți 3 tipuri de filtre care se pun în funcție de cantitatea dorită (una sau două cafele) și cu cel veți alimenta. Padurile sau monodozele necesită un filtru special și se adresează celor care vor o băutură ceva mai deosebită.

Aceasta e varianta argintie, dar există și o variantă roșie cu aceleași specificații. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poate prepara espresso, cappuccino și latte care sunt cele mai populare băuturi pe bază de cafea de pe piață. Cu un rezervor plin veți putea obține cam 8 cești, iar dacă nu vă folosiți de recipientul cu lapte, el poate fi pus în frigider deoarece e detașabil. Se poate folosi lapte de capră, lapte de vacă sau chiar de cocos dacă sunteți vegan sau aveți anumite preferințe.

Funcționalitatea e un punct foarte al acestui aparat modern pentru că aveți o interfață ușoară, două moduri pentru băuturi (automat și manual) și chiar autocurățare. Curățarea aparatului se face ușor: eliminați recipientul cu lapte, poziționați o ceașcă goală, apăsați butonul al treilea timp de 3 secunde (e menționat și în manual). Se poate glisa o tavă de sub recipientul pentru lapte pentru cești de dimensiuni reduse.

Păreri pro și contra

E ușor de folosit deoarece trebuie să alimentați rezervorul din spate cu apă, cel din față cu ce lapte doriți (cu mai multă grăsime), puneți ceașca, cafea în filtru, presați cafeaua și alegeți din meniu ce băutură doriți. Dacă apăsați de două ori pe buton vi se oferă o cantitate dublă și mai jos se poate alege chiar nivelul de spumare pentru băutura aleasă. Nu trebuie să uitați de brațul de la recipientul cu lapte, el trebuie pus deasupra ceștii.

Breville VCF045X-01 trebuie alimentat manual cu cafea pe când cel automat își ea el singur cantitatea necesară. La cel de sus aveți un panou de control mult mai simplificat, de aceea și băuturile din care puteți alege sunt mai puține.

Te-ar mai putea interesa