Bosch WGG14202BY, mașină de spălat rufe cu VarioDrum

Cele mai eficiente mașini de spălat rufe sunt oferite de producători de top, astfel că prețurile sunt cam piperate, dar cu trecerea timpului vom vedem și soluții mai accesibile. Când spun „eficiente”, mă refer la clase energetică ca A, B și C, iar un model cu clasa A este Bosch WGG14202BY. Evident că vorbim și de performanțe destul de mari, astfel că poate fi folosită și de familii mai numeroase.

Specificațiile aparatului influențează destul de mult prețul său, dar să nu neglijăm nici dotările speciale, de aceea mai jos le voi prezenta. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Un model cu capacitate de încărcare maximă de 9 kg poate fi de ajuns pentru oricine, însă pot fi și excepții, adică poate care să spele până la 11 kg (acelea sunt foarte puține). Evident că mă refer la modele care nu au dimensiuni mai mari decât cele standard, eventual doar o adâncime de peste 60 cm.

Pentru o instalarea fără probleme, producătorul vă oferă o schiță cu dimensiunile sale, chiar și cu ușa deschisă astfel încât voi să fiți siguri că-l puteți pune într-un dressing sau chiar pe un hol.

Clasa energetică este foarte importantă în că are A sau B nu prea are mare importanță deoarece diferența de consum nu este atât de mare. De exemplu, modelul de sus are un consum de numai 46 kWh la 100 de spălări, adică 0.46 kWh la un ciclu de spălare. Evident că depinde și de programele alese, iar eu vă recomand cel Eco chiar dacă are o durată mare (3 ore și 48 minute), plus că durata este dată și de cantitatea de rufe introdusă.

Modelul prezentat se laudă și cu clase foarte bune la stoarcere și nivel de zgomot, iar din eticheta de sus se pot vedea acestea. Cert este că avem un model destul de silențios și motorul EcoSilence Drive joacă un rol destul de important.

Concluzie

Bosch WGG14202BY oferă numeroase caracteristici speciale, unele sunt standard (motorul, VarioDrum, Reload, AllergyPlus, SpeedPerfect, ActiveWater Plus) și le vedem la toate modelele din generația nouă, iar altele sunt mai noi și rare (sistemul de spălare 4D cum e pe modelul Bosch WGG14201BY).

Te-ar mai putea interesa