Bosch POH616B10E

Plita incorporabilă Bosch POH616B10E e una alimentată cu gaz și care are butoane poziționate în lateral. De aceea e și mai lată decât cele obișnuite – 59 cm. Aspectul său e unul plăcut datorită culorii și materialului din care e realizată suprafața plitei. Pentru curățarea ei aveți nevoie de o soluție ceva mai specială decât la cele cu sticlă, iar dacă nu vă plac butoanele din partea dreaptă, trebuie să știți că există modele și cu butoane așezate frontal. Alături de aceasta vă recomand un cuptor tot de la acest producător și nu oricare, ci unul cu funcție de autocurățare. Chiar și o plită cu inducție e o alegere cu randament ridicat, dar fiecare are un alt buget. POH616B10E are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Are patru arzătoare interesante în sensul că fiecare are propriul grătar. Aceste grătare sunt realizate din oțel și acoperite de un email destul de rezistent la abuzuri. Suprafața plitei e realizată din cuarț negru care nu e lucios ca și suprafața plitelor cu sticlă neagră. Deci curățarea ei se face ceva mai diferit. Arzătoarele sunt de trei dimensiuni diferite: unul mic de 1kW, două normale de 1.7 kW și unul mare de 3.3 kW. Bineînțeles arzătorul mai mare oferă un randament ridicat datorită acelei puteri dar și pentru e unul de tip Wok. Un așa arzător se adresează gătitului asiatic (necesită o tigaie lată, joasă și puține lichide).

E dotată și cu siguranță care întrerupe alimentarea cu gaz atunci când se stinge flacăra (accidental sau când e pe gata gazul). Dimensiunile sale sunt destul de importante atunci când vine vorba de a o instala. Aici mă refer la dimensiunile nișei: 56 cu 48 cm. În general, e nevoie și de un blat mai gros – cam 3 cm. Spun asta deoarece plita trebuie incorporată complet.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un arzător de tip Wok, aspect elegant, grătare mici, aprinderea se face ușor cu o singură mână și control al presiunii gazului presetat la 20 mbar.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Bosch POH616B10E e o plită fiabilă a acestui producător care merită încercată, însă dacă vi se pare prea scumpă, o alternativă ar putea fi una de la Whirlpool cu suprafață din sticlă vitroceramică. Mai sunt și alte plite chiar și de la alți producători care au forme diferite, dar pentru că aceste aparate nu au multe caracteristici, nu veți găsi diferențe majore între ele doar la preț.

Te-ar mai putea interesa