Bosch GIV21AF30, congelare de 8 kg/24 ore

Congelatorul Bosch GIV21AF30 e unul deosebit și se vede după design, iar panoul de control e prezent pe marginea superioară a frigiderului. E vorba de unul electronic și interfața e simplă pentru că sunt puține butoane și suficiente informații. Interiorul e împărțit pe sertare pentru a putea sorta puțin conținutul, iar lăzile au un singur coș, plus că nu pot fi puse sub blat. Acest aparat frigorific se adresează celor care au o bucătărie cu incorporabile și prețul e unul cam piperat.

Volumul e unul mare și satisfăcător și frigiderul e conceput pentru a fi pus sub blat dar depinde de mobilierul fiecăruia pentru că nu toate au aceeași înălțime – 87 cm. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Autonomia fără curent ajunge până la 22 de ore și e foarte importantă atunci când vreți să mențineți alimentele în aceleași condiții chiar dacă mutați aparatul sau rămâneți fără curent. Dezghețarea e manuală la congelatoare și foarte puține au tehnologie No Frost. În general, doar modelele cu funcție de conversie au tehnologii de răcire mai avansate. Totuși, avem LowFrost care reduce nivelul de gheață din congelator pentru ca pungile să fie scoase mai ușor din sertare.

Cu acest aprat, poate că un frigider cu o singură ușă ar fi de ajuns și mă refer la cele care pot fi puse tot sub blat.

Păreri pro și contra

Nu suntem interesați de felul cum arată aparatul, ci doar cât e de eficient. Noile modele au clasă energetică A+ și A++, adică consumul e redus pe mai toate modelele recent lansate. Sertarele sunt încăpătoare și cel din mijloc e unul de tip BigBox, pentru pungi sau pachete mai mari de alimente. Îl consider suficient de silențios și nivelul de zgomot diferă dacă alegeți acea funcție de înghețare. Merită să-l luați în calcul pentru că e un brand bun cu experiență, doar că mai sunt și variante clasice care pot costa pe jumătate.

Bosch GIV21AF30 beneficiază de o funcție de congelare rapidă numită SuperFreezing, astfel alimentele sunt mai bine conservate. Ca și volum poate fi comparat cu unul de la o combină frigorifică mare, deoarece are 97 litri.

Te-ar mai putea interesa