BlackBerry Z10, un telefon foarte popular

Actualizare: E disponibil la 2999 lei (economie de 300 lei) ca resigilat BlackBerry Z10, iar de banii economisiți poți lua un accesoriu compatibil cum ar fi o husă sau ceva de genul.

Articolul din 3.03.2013
BlackBerry Z10 e un smartphone de tip business de la producătorul Blackberry și deci se adresează nu numai utilizatorilor obișnuiți, ci și oamenilor de afaceri. Spun asta deoarece nul sistem de operare (versiunea 10), oferă diverse aplicații și funcții care nu le puteați găsi pe modele anterioare. Bineînțeles, are caracteristici foarte bune, astfel că telefonul poate concura cu modele precum Galaxy S3 ori iPhone 5. Bineînțeles, poate concura la capitolele performanță și design, deoarece pe partea de software diferă. E disponibil atât pe alb cât și pe negru, însă pe negru a apărut mai repede și se potrivește mai bine având în vedere că are un contur negru pe marginea ecranului. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se observă că s-a optat pentru un design nou, simplu și care trebuie lăudat. Totuși nu pare să copieze designul unui alt telefon care a fost deja lansat. Așteptăm și alte modele de la acest producător, poate chiar mai accesibile pentru buzunarul oricui.

Din față
Din față
Spatele
Spatele

Specificații tehnice

BlackBerry Z10 are o construcție robustă și o grosime doar de 9 mm. Ecranul e unul multitouch de 4.2 inci și acesta are o rezoluție HD. Bineînțeles nu e însoțit de o tastatură fizică de tip Qwerty dar are una virtuală ca și la alte telefoane. La capitolul memorie oferă o memorie RAM de 2GB, spațiu de stocare de 16GB și suport pentru card de memorie microSD. Deci puteți extinde memorie în caz că nu vă e suficientă.

E oarecum normal că are o cameră foto așa de performantă – 2MP cu filmare 1080p la 30 fps, blitz LED și altele. Pentru videoconvorbiri are o cameră foto frontală de 2MP care oferă o calitate excelentă. procesorul e foarte important atunci când deschideți aplicații, navigați pe web sau când aveți nevoie de viteză de procesare. E un model cu două nuclee și care are o frecvență de 1.5 GHz.

Bateria e cam dezmăgitoare, adică e de doar 1800 mA. Aceasta oferă până la 10 ore de convorbiri și 310 ore în stand-by.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e un smartphone oarecum diferit față de ce am văzut până acum, cameră foto foarte bună, cameră frontală de 2MP, multitaskning bun, procesor performant și ecran HD generos.

Minusuri: autonomie mică în stand-by.

Concluzie

Având în vedere că în România S3 e mai popular decât iPhone 5, în special datorită prețului, am postat o comparație între BlackBerry Z10 și S3. Deci S3 poate fi o alternativă iar dacă aveți deja un Blackberry, e timpul să faceți un upgrade.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „BlackBerry Z10, un telefon foarte popular”

  1. Am avut ocazia sa-l testez si pot sa zic ca am ramas impresionat deoarece BB pare sa redevina ce a fost candva. Sper sa nu ma insel.

  2. Cum am zis la comentariul anterior, îți recomand un telefon cu Android deoarece pentru acest OS există multe jocuri și aplicații. Galaxy Grand Duos e la ofertă aici.

Comentariile sunt închise.