BlackBerry Bold 9790

Acest telefon mobil BlackBerry Bold 9790 a ajuns cu ceva timp în urmă și în România la un preț destul de bun. Pot spune că seamănă destul de mult cu modelul Curve 8520 (a apărut prin 2009), în special că prezintă atât ecran tactil cât și tastatură QWERTY. Doar că acesta are o rezoluție mai mare un ecran de 2.4 inci, are o grosime de numai 11.4 mm, ecran de 16 milioane de culori, o memorie internă de 8GB, memorie RAM de 768 MB, cameră de 5 MP, tehnologie WLAN de până la 150 Mbps și procesor de 1 GHz. Însă e o alternativă mai accesibilă la un Bold 9900. Pe partea de design se poate observa că are patru butoane separate situate sub ecran, o densitate bună a pixelilor, un trackpad optic și o tastatură QWERTY care ajunge până în margini. Acest Bold 9790 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Spatele

Specificații tehnice

Chiar dacă are un aspect destul de robust, cântărește doar 107 grame. După cum am spus și sus, are atât tastatură QWERTY cât și ecran cu touch. E vorba de un ecran de 2.45 inci TFT care are o rezoluție de 480 cu 360 pixeli. La capitolul multimedia vine cu un difuzor, apeluri mp3, mufă jack 3.5 mm și o cameră de 5 MP. Această cameră e însoțită de blitz, stabilizator de imagine și autofocus. Ca și alte modele cunoscute și acesta are tehnologie WLAN care vă ajută să vă conectați la rețele wireless (la internet). Având în vedere că are o memorie de 8GB, nu cred că ar avea rost să mai luați și un card microSD (suportă maxim 32GB). Multitasking-ul e foarte bun în special că memorie RAM e de 768 MB. Pe partea de comunicații BlackBerry Bold 9790 are toate tehnologiile necesare chiar și suport pentru rețelele 3G.

Procesorul de 1 GHz nu e prea cunoscut deoarece îl veți găsi doar pe modelele acestui producător. El se numește Marvel Tavor MG1 și oferă o viteză decentă de procesare a datelor. Bateria de 1230 mAh de tip Li-Ion poate oferi o autonomie de circa 33 ore de muzică, 5 ore de convorbiri și 430 de ore în stand-by.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: sistemul de operare Blackberry oferă aplicații și jocuri decente, e compact, ecran cu o imagine superbă, cameră foto foarte bună dar și altele.

Minusuri: având în vedere că dorește să fie un telefon premium, autonomia nu e prea grozavă.

Concluzie

Acest BlackBerry Bold 9790 se adresează celor care un gadget deosebit de la un producător cu renume dar nu doresc să cheltui nici prea mulți bani. Jos am pus o mică prezentare a acestui model:

Te-ar mai putea interesa