Blackberry 9900 Bold Touch

A durat cam mult până a ajuns și în România acest telefon mobil Blackberry 9900 Bold Touch care după cum vedeți în nume, are ecran tactil. Vine ca alternativă la modelul 8520 Gemini Black și Torch 9860. Acesta e un alt smartphone foarte reușit care are tastatură numerică și specificații destul de bune. La partea de design se putea mai bine în sensul că tastatura ajunge până în margini iar utilizarea ei poate fi dificilă. Același lucru pot spune și despre ecranul tactil, care poate fi greu de utilizat pentru cei care au degete mari deoarece butoanele sunt mici și aglomerate în unele cazuri. Dar în rest îți dă impresia unui smartphone foarte solid, subțire și ușor în același timp. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » deci aveți nevoie de un buget considerabil.

Poze

Așa arată
Spatele

Specificații tehnice

Are un ecran de 2.8 inci (puțin mai mare decât a lui Bold 9780 dar care nu era unul tactil ca acesta). Ecranul tactil nu prea e de folos deoarece e prea mic pentru a fi ultilizat prea des și deci o caracteristică care puteau să nu o introducă pe acesta. Cântărește 130 de grame și totuși e destul de ușor pentru dimensiunile sale. Ecranul are o rezoluție de 640 cu 480 pixeli și e unul TFT care reproduce 16 milioane de culori.

Ca și caracteristici speciale are: senzor de proximitate care poate fi oprit/pornit, trackpad optic, accelerometru, butoane senzitive, browser HTML, GPS, hărți oferite de acest producător, busolă digitală, player media și altele. Pe partea de porturi și comunicații Blackberry 9900 are mufă 3.5 mm, microUSB 2.0, 3G; GPRS, EDGE, Wi-Fi și bluetooth 3.1 cu EDR și A2DP. Spre deosebire de alte modele acesta are un spațiu de stocare de 8 giga și o memorie RAM de 768 MB. Are slot pentru carduri microSD de cel mult 32GB.

Camera foto de 5 MP are blitz LED cu filmare HD, detectarea feței și stabilizator de imagine. Blackberry 9900 are un sistem de operare Blackberry 7.0 care rulează cu un procesor de 1.2 GHz. Aici vorbim despre un acumulator de 1230 mAh care poate oferi o autonomie de peste 6 ore de convorbiri și 300 de ore în stand-by, iar dacă vă gândiți să mai ascultați și muzică atunci acesta va ține vreo 50 de ore.

Păreri pro și contra achiziției

Pro: ecran cu imagine superbă datorită rezoluției mari, trackpad bun, autonomie bună, cameră foto decentă, spațiu de stocare generos și design elegant.

Contra: prețul.

Concluzie

Blackberry 9900 Bold Touch se adresează actualilor dar și potențialilor fani ai acestui producător și spun asta datorită prețului destul de piperat și sunt puțini cei care ar da atâția bani pe un telefon.

Te-ar mai putea interesa