Black&Decker GK1640XC

Black&Decker GK1640XC e un ferăstrău electric cu lanț care are o putere mare de 1600W și care are o lamă de 40 centimetri. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care nu e deloc mare în condițiile în care drujbe chinezești costă undeva la 150-250 lei. Principalele atuuri sunt puterea mare, greutatea scăzută, lanțul de rezervă inclus în pachet și faptul că e un produs de la un brand cunoscut.

Poze

GK1640XC e un model foarte bun care arată destul de bine, fiind de culoare negru cu portocaliu. Chiar dacă din unele poze pare a fi o jucărie, tind să vă avertizez că nu e deloc așa. Aparatul e o sculă profesională și e de recomandat doar profesioniștilor ori celora care au avut vreodată în mână o sapă sau un topor. Din poză nu se vedem, dar vine și cu un lanț de rezervă.

Aparatul
Aparatul

Specificaţii tehnice

GK1640XC vine cu o putere de 1600W și o lamă de 40cm așa încât să puteți tăia lemne de foc fără probleme. Lanțul e unul destul de rezistent, dar din când în când trebuie ascuțit. Ascuțirea lanțului se face doar cu unelte speciale și doar de cunoscători deoarece dacă nu știi să îl ascuți atunci riști să arzi motorul drujbei.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e unul foarte bun; vine de la un brand care face multe astfel de aparate; vine cu un lanț pe post de rezervă; greutatea nu e deloc mare și din această cauză portabilitatea e una decentă (portabilitatea era mai bună dacă nu avea fir); garanția e de minim 2 ani pentru persoanele fizice.
Contra: nu e așa de mobilă ca o drujbă pe motorină.

Concluzie

Modelul de față e unul foarte bun pentru cei care merg să taie lemne pe la vecini, ori prin pădure. Față de alte modele, acesta e unul pe curent, deci o să vă trebuiască un prelungitor foarte lung sau un generator. Poate că unii ar spune că nu e un model profesionist deoarece acelea merg pe combustibil și nu pe curent, însă puterea drujbei ne spune altceva, adică faptul că e un aparat puternic.

Te-ar mai putea interesa