≡ Meniu

BenQ SmartEco MX516

Trebuie recunoscut că proiectoarele sunt o alternativă mai puțin costisitoare din punct de vedere financiar la televizoarele cu diagonala de unu-doi metri. În urmă cu ceva ani foloseai un proiector la predarea diferitelor lecții pe când acum poți să-l folosești la vizionat de filme și nu orice filme, ci filme 3D. Un astfel de proiector e videoproiectorul 3D BenQ SmartEco MX516 (numele corect e Benq MX516) și ar putea fi folosit și la jocuri gen Ghost Recon ori ce mai e la modă acum, însă e mai mult o soluție ideală pentru văzut filme. Nici nu costă prea mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi și pe acești bani cu siguranță nu îți poți achizitiona un TV de 2 metri. Din păcate ar trebui menționat că mai e nevoie să achiziționezi și un ecran de proiecție, dar nu e așa de scump. Dacă ai un perete mare și liber atunci poți proiecta pe el și scapi de achiziția unui ecran.

Poze

Se poate vedea că modelul MX 516 nu e foarte diferit de restul modelelor din seria 5 a celor de la BenQ și prin nu foarte diferit mă refer la aspectul său. E de culoare neagră, iar nativ e 16:9 (formatul imaginii), dar există posibilitatea setării a 5 moduri. Greutatea e una de 4 kilograme și nefiind mare se poate monta cu ușurință pe un suport special.

Aparatul

Specificaţii tehnice

BenQ MX516 are o rezoluție nativă de 1280 pe 800 pixeli și un aspect al imaginii, tot nativ, de 16 pe 9. Se poate vedea că rezoluția nu e chiar HD, ci HD+, dar aceasta nu e rezoluția maxim suportată deoarece suportă maxim 1600 pe 1200. Diagonala proiectabilă poate avea undeva la 0,7 metri, iar maximul e de undeva la 7 metri, adică cât o poartă de fotbal în lungime. Astfel, o să puteți proiecta fără vreo problemă pe o terasă ori la un cinema în aer liber. 😉

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, dacă vă interesează acest aspect; are un preț foarte mic în opinia mea; garanția fiind de 3 ani o să beneficiați de o fiabilitate maximă, iar cireașa de pe tort, dacă pot spune așa, e posibilitatea extinderii acesteia la maxim 5 ani; lampa ține undeva până la 6500 ore, dar această „performanță” poate fi obținută în modul economic.
Contra: era interesant dacă rezoluția nativă era de tip 720p , iar dacă formatul standard era de 4 pe 3 (puteți proiecta la 16 pe 9, dar trebuie selectat din meniu)… aceste lucruri pentru o economie de curent.

Concluzie

Dacă vrei să te uiți la filme la o calitate superioară, ori dorești să-ți amenajezi un mini cinema atunci un astfel de proiector ar fi foarte ok. Mai multe detalii poți primi vizionând clipul de alături (e la un model asemănător – MX516) care este un preview destul de reușit, însă prezentarea aparatului nu e realizată chiar în detaliu.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu