Benq GW2260M, monitor cu panou VA și contrast nativ mare

Benq GW2260M e un monitor nou cu panou VA care oferă unghiuri la fel de largi ca și panoul IPS dar nu e la fel de performant. Spre deosebire de modelele anterioare acesta aduce un contrast nativ mult superior și care e oarecum mai important decât cel dinamic. Având în vedere și restul caracteristicilor tehnice, pare o alegere bună chiar și pentru cei pasionați de jocuri deoarece are timp de răspuns de 4 ms și rezoluție 1080p. Designul e reușit și se poate observa în pozele de jos. E destul de subțire dar nu asta contează, ci calitatea imaginii. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din poza a 2-a se observă că poate fi înclinat după preferințe dar și așa unghiurile sunt de 178 grade. La astfel de modele suportul de tip vizot ar fi fost ideal, dar nu putem avea astfel de pretenții în acest buget.

Din față
Din față
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Display-ul su e unul de 21.5 inci care îl puteți deduce din codul monitorului. Ca oricare alt model de 21.5 inci și acesta are o rezoluție FullHD. Alte caracteristici de imagine care trebuie enumerate sunt: timpul de răspuns de 4 ms, luminozitate de 250 cd/mp, contrast dinamic de 20 milioane la 1, unghiuri de 178 pe verticală și orizontală.

Chiar dacă ecranul e iluminat LED panoul e unul VA. Acest tip de panou a apărut de mai mult timp și îl vedem și pe modele mai ieftine. Ca și dotări are boxe integrate și montare VESA. Pentru a-l monta aveți nevoie de un kit de montare care trebuie achiziționat ulterior. Porturile sale sunt următoarele: VGA, DVI, audio și line in. Pe scurt, e un model mare cu un consum redus de energie și care oferă caracteristici de imagine corespunzătoare. Pentru o imagine mai bună, monitorul oferă prin meniu niște moduri speciale care se adresează diferitelor aplicații ori utilizatori.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: chiar dacă nu e IPS, imaginea e clară din toate unghiurile, poate fi montat fără probleme pe perete, are boxe integrate, preț atractiv și ieșire pentru căști.

Minusuri: nu are pivot.

Concluzie

Acest Benq GW2260M e o recomandare foarte bună dacă încă nu v-ați decis pentru care monitor să optați deoarece unghiurile de vizibilitate sunt importante fie că sunteți gamer fie că sunteți pasionat de filme. Însă nu sunt așa de importante pentru cei care îl folosesc de la o distanță mică. Jos am pus un clip cu un astfel de model:

Te-ar mai putea interesa