BenQ GW2255, monitor LED+VA cu DVI

Monitorul BenQ GW2255 nu e un model chiar banal iar dacă vreți un port HDMI, atunci trebuie să optați pentru ceva diferit. Jos e o poză cu acesta din care se poate vedea cât de bine arată. Din numele său reiese ușor că are o imagine de 22 de inci, dar și seria din care face parte. Imaginea 1080p oferă ceva mai multe detalii dar și posibilitatea să vedeți conținut media de calitate. Îl recomanda posesorilor de PCuri, iar pentru cei care au un media player sau o consolă, un monitor cu HDMI e ceva mai bun.

Alternative sunt monitoarele de la acest brand care oferă caracteristici mai bune ori poate că nici nu vreți ceva scump. Cel cu ecran mai mic oferă și dotări corespunzătoare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Monitorul
Monitorul

Pe partea de imagine are: diagonală de 21.5 inci, tehnologie de iluminare LED, timp de răspuns de 6 ms, imagine 1080p, aspect lat, contrast dinamic de 20 milioane la 1, iluminare de 250 cd/mp, unghiuri de vizibilitate de 178 grade etc. Acestea sunt foarte bune ținând cont de competiția din acest buget. Facilitățile oferite sunt puține – doar montare VESA, însă nu cred că aveți nevoie de boxe integrate sau de un tuner TV. Boxele integrate sunt inferioare celor externe și monitoarele cu tuner TV sunt ceva mai scumpe.

Conectori sunt destul de bune: DVI și VGA. Totuși eu recomand portul DVI deoarece oferă o calitate video superioară. Ca și caracteristici speciale, acest monitor prezintă modul economic (pentru un consum redus), securizare Kensington, AMA și protecție anti-glare la ecran. Pe partea de consum, pare a fi un monitor destul de eficient și consumul de 21 W e cel maxim.

Plusuri: are port DVI, mod economic, consum redus, unghiuri de vizibilitate mari, imagine detaliată etc.
Minusuri: nu prea sunt.

BenQ GW2255 e o alegere bună pentru cei care vor o imagine clară și în acest preț, monitorul e superior televizoarelor. E oarecum normal deoarece nu veți găsi televizoare așa ieftine iar multe au doar imagine HD. Un avantaj oferit de televizoare e acela că oferă un port standard HDMI.

Te-ar mai putea interesa