Benq GL955A

Modelul Benq GL955A e unul destinat acelora care au calculatoare mai vechi cu port VGA, dar vine cu tehnologie nouă cum e Senseye 3, ecran LED și rezoluție HD+. Nici nu costă prea mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar ca o caracteristică mai specială e montarea pe perete datorată Vesa 100 pe 100.

Poze

Din punct de vedere aspectual e foarte asemănător cu BenQ GL2450HM, însă e un model mai basic, adică elementar. Are culoarea neagră, iar ecranul e unul cu o diagonală de 18,5 inci și rezoluție 1366 pe 768 pixeli. Datorită aceste rezoluții filmele se vor vedea foarte bine, indiferent că e vorba despre filme HD ori Full HD.

Din faţă
Din lateral

Specificaţii tehnice

GL955A e un monitor care vine cu un ecran de 18,5 inci care nu e doar foarte clar, dar și are un consum mic de curent. Cei de la BenQ au reușit să facă monitorul de față să consume doar 11W ceea ce e foarte puțin. Astfel, dacă ai făcut trecerea de la CRT la LED atunci o să se vadă acest lucru și la facturile de curent, nu doar la calitatea imaginii.

Păreri pro şi contra

Vine cu tehnologia Senseye care e o caracteristică foarte utilă deoarece reglează setările ce țin de imagine automat. Poate fi conectat chiar și la PC-uri vechi deoarece dispune de port VGA care e întâlnit atât la plăci de bază vechi cât și la laptopurile moderne.
Singurul lucru care mă deranjează e faptul că nu are HDMI, dar dacă ne gândim bine atunci dacă ești un utilizator normal atunci nici nu prea ai nevoie de acest port dacă nu ai o cameră video sau ceva de genul.

Concluzie

Nu toată lumea se folosește de porturi cum ar fi DVI, HDMI sau DisplayPort și nici poate nu vrei un monitor prea mare și de aceea acest model de 18,5 cu port VGA (D-Sub) ar fi foarte bun. Vine cu facilitatea de a fi montat pe perete, însă acest lucru nu știu cât de mult o să vă folosească deoarece aparatul nu ocupă deloc mult loc pe birou datorită diagonalei medii.
Din preview-ul de alături poți vedea cu aproximație cm arată, clipul fiind la un model asemănător.

Te-ar mai putea interesa