BenQ GL951AM

Monitorul LED BenQ GL951AM e un model de 19 inci care se recomandă prin ecranul LED mare cu rezoluție HD+, boxe incorporate și port VGA. Pare a fi un ecran 4:3, dar nu e așa deoarece e 16 pe 9 și aspectul pătrățos e dat de difuzoare. Poate vă întrebați ce porturi are și dacă are DVI sau HDMI. Oficial are doar VGA și majoritatea magazinelor spun că are doar acest port, dar sunt și altele care spun că are HDMI și de aceea mă face să cred că la unele magazine probabil are ceva adaptor în pachet pentru a putea fi conectat la HDMI. prețul nu e mare deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi » și o garanție de maxim 5 ani: 3 ani oferită de producător și 2 oferiți de magazin contra unei sume modice. Despre  GL951AM s-ar putea spune că este monitorul perfect pentru un pasionat de filme deoarece nu o să aveți probleme la vizionarea filmelor 720p (filmele 1080p vor putea fi vizionate, dar nu la calitate 1080p deoarece rezoluția nu e de 1920 pe 1080 pixeli).

Poze

Benq G2750 2
Din lateral
Benq G2750 1 1
Monitorul din faţă

Specificaţii tehnice

Pozele de sus sunt cu un monitor similar de 27 inci și de aceea e așa de lat. Acest monitor LED BenQ 19″ e wide, nu are port HDMI, vine cu două boxe decente, iar culoarea e negru Lucios. GL951AM are o rezoluție 1440 x 900 care aș putea zice că e intermediară între HD (cât are GL950AM) și Full HD.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, nu costă mult (sub 500 lei rar găsești un monitor bun), are Senseye (o tehnologie care reglează automat culorile și luminozitatea ecranului așa încât să nu vă bateți capul că setări suplimentare), iar consumul de curent e mic (asta în principal tehnologiei LED și consumul de energie electrică e de numai 26W ceea ce e foarte puțin în opinia mea). Contra: nu are rezoluție optimă vizualizării filmelor Blu-ray și nici porturi digitale.

Concluzie

BenQ GL951AM arată destul de bine și despre imaginea afișată pot zice că e de calitate, iar unghiurile de vizualizare sunt similare modelului din clip. Nu are ecran IPS, dar se descurcă de minune pentru banii care îi dai pe el. Dacă vi se va părea că e prea mare și că nu încape pe biroul dumneavoastră atunci cred că nu o să aveți probleme să-l puneți pe perete din moment ce are 3 kilograme și suport pentru VESA.

Lasă un comentariu