BenQ GL950AM

BenQ GL950AM e un monitor LED ieftin cu ecran de calitate sau claritate HD. Acest periferic are doar port VGA (pe unele site-uri e specificat că are și DVI) și dacă nu ai prea mult loc pe birou atunci o să poți folosi boxele din monitor pentru a nu ocupa biroul cu alte boxe. Este un monitor pentru sarcini office dar o să-l poți folosi și la jocuri deoarece are un timp de răspuns de 5 milisecunde care e unul decent pentru un preţ bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Monitorul din faţă

Specificaţii tehnice

La prima vedere monitorul LED BenQ GL950AM pare a fi unul de tip 4:3, dar e un monitor 16:9 de 18.5 inci cu care o să poți viziona serialele favorite la claritate 720p. Dacă vrei să-l montezi pe perete atunci o să poți să-l pui pe perete datorită suportului pentru VESA. Privind economia de curent, acest GL950AM are un consum redus de energie electrică deoarece are un ecran mic și deoarece e realizat cu tehnologie LED. Consumă undeva sub 20W, iar gretatea nu e nici ea mare fiind de doar 3 kilograme și dacă o să vreți să-l puneți pe un perete atunci nu o să aveți nevoie de un suport prea solid.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, poate fi montat pe perete, costă sub 500 lei și e foarte fiabil (are o garanție de 3 ani extensibilă la maxim 5 contra sumei de 59 lei). Contra: nu are porturi digitale. Pe unele magazine online e specificat că are port digital DVI, dar dacă o să consultați site-ul Benq atunci o să vedeți că nu are. oricum acest port nu v-ar fi ajutat la mare lucru deoarece diferența de calitate dintre DVI și D-Sub nu e foarte mare.

Concluzie

GL950AM arată bine și meniurile sunt realizate intuitiv așa încât dacă vreți să schimbați luminozitatea atunci n-o să vă stresați prea mult. Nu este tocmai un monitor de gaming ca G2420HDBL dar e decent și se va descurca formidabil cu filmele HD. Alături e un clip cu modelul de 27 inci – G2750 – care arată similar. Știu că claritatea preview-ului lasă de dorit, dar l-am postat pentru a vedea unghiurile de vizibilitate care sunt destul de bune.

P.S.: Am uitat să precizez câte ceva despre tehnologia Senseye cu care vine GL950AM. Aceasta presupune că setările de contrast, luminozitate etc sunt ajustate de către monitor așa încât utilizatorul final să nu-și bată capul prea mult cu setările și el doar să savureze rezultatul final – o imagine de cea mai bună calitate posibilă.

Te-ar mai putea interesa