BenQ GL2440HM

Acest monitor LED Benq GL2440HM e unul dintre cele mai vândute monitoare deoarece are un preț bun, are o diagonală mare de 24 inci, are DVI, HDMI și suportă rezoluții Full HD. Designul acestui monitor e foarte reușit și dacă aș putea recomanda o alternativă la acesta atunci aș recomanda un Benq GL2240 care are o diagonală de 21,5 inci și e tot LED şi un EW2430 care e un model nou. (GL2040M arată la fel, dar are diagonală de 20 inci și un preț ceva mai mic.)
Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și după cum ziceam e unul dintre cele mai ieftine monitoare de 24 țoli.
Mie întotdeauna mi-au plăcut monitoarele Benq deoarece țin pasul cu tehnologia și au un preț accesibil. E nou, arată  bine și astfel de monitoare pot fi comparate cu Samsungurile când vine vorba de design.
Cred că acest aparat va fi ideal pentru vizionatul de filme și nu cred că va mai fi nevoie de un TV pentru așa ceva. Filmele Blu-ray vor fi redate fidel și fără încetiniri ale imaginii datorită timpului de răspuns de 5 milisecunde care e standard (nici foarte bun, dar nici prost).

Poze

Joc
Despachetat

Păreri pro și contra achiziției

Pro achizițieilui Benq GL2440HM ar fi faptul că are o diagonală mare, este LED, are toate conexiunile necesare (VGA, HDMI etc), arată bine și nu este scump. Aș putea adăuga și faptul că are difuzoare, dar nu cred că le va folosi cineva deoarece fiecare are acasă câte un sistem audio decent.
Contra achiziției ar fi faptul că nu are tuner TV pentru a putea fi folosit și ca TV.

Specificații tehnice

Benq GL2440HM este un monitor de 24 de inch cu un timp de răspuns de 5 milisecunde care-l recomandă pentru jocuri. Rezoluția este 1920 pe 1080, deci este un monitor Full HD și suportă formatul video 1080p cunoscut și ca Blu-ray. Ecranul este unul lat cu un contrast dinamic de 12 milioane la 1, contrast tipic de o mie la 1 și reproduce 16,7 milioane de culori. Cum ziceam, ecranul este unul alt de 16 pe 9 și luminozitatea este 250 candele pe metru pătrat.
Din păcate Benq GL2440HM nu are tuner TV, deci nu poate fi folosit ca televizor, dar are boxe integrate.
Pe partea de conectori, GL2440HM are tot de ce ai nevoie adică VGA, DVI, HDMI și jack pentru sunet.

Concluzie

Monitorul cu LEDuri Benq GL2440HM este un monitor foarte performant și capabil și este ideal pentru jocurile pe PC, Xbox360 sau PS3. De asemenea poate fi folosit și de ingineri pentru proiectare. Iar, pasionații de filme cred că vor aprecia diagonala mare, claritatea datorată tehnologiei LED, timpului de răspuns bun și rezoluției mari… perfectă pentru filmele 1080p.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „BenQ GL2440HM”

  1. Se pare că este de tip TN cum e la monitoarele mai noi. Tipurile de paneluri sunt S-IPS, S-PVA/MVA și TN. TN este unul foarte des întâlnit în monitoarele de ultimă generație.

Comentariile sunt închise.