BenQ GL2040M

Monitorul LED BenQ GL2040M e pentru persoanele care vor un monitor LED ieftin și de calitate. Îl recomandă diagonala mare (e puțin mai mic decât al lui G2222HDL), rezoluția HD+, conexiunea digitală DVI, boxele integrate, ecranul cu LED backlight și are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din poze puteți vedea că designul lui BenQ GL2040M este asemănător cu al lui GL2440HM.

Joc
Despachetat

Specificaţii tehnice

BenQ GL2040M e un monitor de 20 de inci care are un ecran de tip LED. Timpul de răspuns al monitorului e de 5 milisecunde, iar rezoluția e de 1600 pe 900 pixeli. Contrastul e de 12 milioane la 1, aspectul imaginii e de 16 pe 9 (e cu ecran lat) și poate reproduce undeva la 17 milioane de culori. Contrastul tipic e de 1000 la 1, iar luminozitatea e de 250 de candele pe metru pătrat. Nu pot spune că ar excela la contrast sau luminozitate, dar nu stă nici rău.
Nu are tuner TV, dar are boxe integrate și va scuti din spațiul de pe birou deoarece nu vă mai trebuie boxe externe. Pe partea de conectivitate are DVI, VGA și jack pentru sunet (cum spuneam anterior are difuzoare integrate). Din păcate nu are HDMI. Greutatea acestui aparat e undeva la 3,1 kilograme și consumă 27 de W deoarece are un ecran LED care e prietenos cu mediul (consumă puțin curent). Ca o caracteristică specială a lui GL2040M ar trebui menționat slotul de securitate Kensington.

Păreri pro şi contra

Pro: are o diagonală destul de mare, iluminarea se face cu leduri, are difuzoare integrate, rezoluția e destul de bună, arată bine, prețul e accesibil, contrastul e mare și are o conexiune digitală.
Contra: nu are HDMI, iar rezoluția nu e Full HD, ci HD+.

Preţuri (cel mai mic preţ)

499 lei e un preț aproximativ pentru acest monitor, dar chiar dacă era și cu vreo 100 lei mai mare tot era un preț fără concurență. Pentru cei care vor un preț mai mic ar tebui să aștepte până apare un resigilat, dar cred că cel mai bine ar fi să-l achiziționeze ca nou.

Alternative

G2222HDL ar fi o alternativă cu un preț similar și cu o diagonală ceva mai mare la GL2040M.

Concluzie

Un monitor cu LEDuri BenQ GL2040M e un monitor cu un excelent raport calitate/preț și de aceea cred că multă lume îl va achiziționa. Trebuie să recunosc că toate monitoarele celor de la BenQ

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „BenQ GL2040M”

  1. Il am de 2 luni jumatate si initial l-am luat pentru faptul ca e LED si ca are un design foarte atractiv. Dupa acest timp pot sa spun despre el ca nu sunt dezamagit de acesta marca si l-as recomanda mai departe.

Comentariile sunt închise.