BenQ GL20, monitor LED 19.5 inci

BenQ GL20 e unul dintre cele mai apreciate monitoare LED de la acest brand deoarece e accesibil dar și fiabil. Designul e cam același ca și la alte serii doar că la panoul de control, se observă că are o dungă argintie. În rest se observă același finisaj negru lucios iar suportul e destul de plăcut. E o alegere mai bună decât un monitor de 18 inci deoarece nu e cu mult mai mare dar are o rezoluție superioară – HD+. Motiv pentru care nici nu are nevoie de intrări video ca HDMI ori DVI. Totuși pentru cei care au un media player, un laptop ori o consolă, le recomand un monitor cu HDMI. Acele monitoare cu HDMI au și un preț ceva ai mare iar diagonala ecranului e de cel puțin 21 inci.

Prețul e unul bun din punctul meu de vedere iar pentru un desktop mai ieftin, e binevenit acest monitor. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Monitorul
Monitorul

Diagonala de 19.5 inci e bună pentru cei care vor un ecran mai detaliat, adică care să oferă o imagine mai bună (peste HD). Doar monitoarele de 18 inci au un ecran HD, dar care nu mi se par prea grozavă. Oricum, ideea e că modelele mari se tot ieftinesc astfel că cele cu diagonală mică vor dispărea. Tehnologia de iluminare LED e perfectă pentru cei care vor un consum mic de energie, contrast ridicat și multe culori.

Alte caracteristici de imagine sunt următoarele: timp de răspuns de 5 ms, rezoluție 900p, aspect lat, luminozitate de 200 cd/mp, contrast dinamic mare, unghiuri de vizibilitate modice etc. Facilitățile oferite sunt puține, dar posibilitatea montării sale pe perete e un plus și e nevoie de un kit de tip 100 cu 100 mm. Are doar port de tip VGA care limitează imaginea la calitate HD. E dotat cu puține caracteristici speciale cum ar fi și Senseye 3. Nivelul de consum e destul de mic în special dacă nu obișnuiți să alegeți o luminozitate ridicată.

Plusuri: are luminozitate mare, contrast dinamic pe măsură, consum mic, ecran 900p și e ieftin.
Minusuri: unghiurile de vizibilitatea puteau fi mai bune.

BenQ GL20 e o alegere bună pentru cei ce nu-și doresc prea multe caracteristici speciale iar dacă desktopul vostru e ceva mai performant astfel încât să poată reda filme 1080p ori jocuri la detalii mari, eu aș alege un monitor ceva mai performant și cu cel puțin port HDMI ori DVI.

Te-ar mai putea interesa