BenQ G951A

BenQ e un brand cunoscut pentru aparatura sa IT & C foarte ieftină, iar monitorul LCD BenQ G951A e un nou monitor de la ei care impresionează prin prețul incredibil de mic și rezoluția destul de mare. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar rezoluția fiind HD+ e perfectă pentru vizionarea filmelor de înaltă definiție pe el. Garanția lui G951A e una extrem de mare, fiind de 5 ani și acești ani ot fi obținuți cumpărând pachetul extragaranție.

Poze

G951A arată bine fiind pe negru, însă designul nu e tocmai unul unicat deoarece mai sunt modele care arată ca acesta cum ar fi G2250. Din a doua imagine se poate vedea că e foarte subțire, iar acest lucru se datorează tehnologiei LCD. Dacă era cu LED atunci era la fel de subțire, însă avea și un consum inferior de electricitate. Pentru a vedea mai bine cum arată vă invit să urmăriți preview-ul de la final.

Din faţă
Din lateral

Specificaţii tehnice

G951A e un monitor apărut pe piață anul trecut pe la sfârșit și chiar dacă e cu LCD, imaginea e de foarte bună calitate. Din acest motiv filmele HD se vor vedea foarte bine, iar cele Blu-ray se vor vedea decent deoarece ecranul are o rezoluție de 1440 pe 900 pixeli. Nu e dotat cu facilități cum ar fi tuner TV ori difuzoare, însă poate fi montat pe perete având VESA. Consumul e unul mic deoarece diagonala de 19 inci nu e tocmai mare și de aceea consumă doar circa 25-26 de W.

Păreri pro şi contra

Îmi place monitorul G951A deoarece arată bine și nu exagerează prin rotunjimi, nu costă deloc mult, ecranul e unul potrivit și consumul de curent e unul mic. Din păcate nu face uz de tehnologie LED care ar fi presupun un consum ceva mai mic de curent și o luminozitate puțin mai mare.

Concluzie

BenQ G951A corespunde multor certificări printre care se numără TCO 5 și astfel ne putem da seama că e de calitate. Cel mai nou TCO e 5.1 și era tot la un Benq – RL2240H. Se poate conecta doar la plăci video cu D-Sub/VGA și asta înseamnă că va suporta toate plăcile video existente pe piață cât și laptopurile. Plăcile video noi care au doar DVI și HDMI vin în pachet cu un adaptor pentru VGA și nu trebuie să vă faceți probleme că nu puteți să conectați monitorul la orice.

Te-ar mai putea interesa