BenQ G950A

Acest monitor LCD BenQ G950A e unul dintre cele mai ieftine modele de pe piaţă şi vine cu montare VESA (pentru a-l putea instala pe un perete). Acest lucru se datorează faptului e un simplu LCD cu rezoluţie HD şi diagonală corespunzătoare – 18.5 inci. Caracteristici sale tehnice sunt destul de bune pentru a viziona un film la o calitate 720p iar imaginea să fie una foarte clară. Mă refer în special la contrastul dinamic de 50.000 la 1 şi timpul de răspuns de 5 ms. La achiziţionarea unui monitor trebuie luat în considerare şi aspectul acestuia, iar în cazul acestuia e vorba de un model destul de subţire (se poate observa din poza 2), pe negru şi cu suprafeţe lucioase. Seamănă destul de mult cu modelul mai mare G2450 de la acelaşi producător, deci acela ar putea fi o alternativă la acesta sau dacă nu chiar invers. Însă acest monitor G950A are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Din faţă
Din lateral

Specificaţii tehnice

BenQ G950A are un ecran LCD modest de 18.5 inci şi deci nu va ocupa prea mult spaţiu pe biroul dumneavoastră. Panoul e unul TN iar unghiurile de vizibilitate nu sunt chiar aşa de grozave (90 şi 65 de grade). Însă dacă aveţi şi o imprimantă pe birou, puteţi opta să-l instalaţi pe perete datorită sistemului VESA 100 cu 100 mm. Nu vine cu iluminare lED dar şi aşa are un contrast dinamic mare şi o luminozitate de 200 cd/mp. Luminozitatea mi se pare foarte bună şi deci nu va fi deranjantă atunci când staţi pe net (seara şi noaptea).

Rezoluţia lui e una HD care vă permite să viziona filme la calitate 720p fără probleme. Deci o intrare HDMI ar fi fost inutilă. BenQ G950A vine doar cu portul VGA care e cel mai frecvent întâlnit. Ca şi caracteristici speciale are: Kensington Locker, Senseye 3 şi TCO 5.0.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e uşor de mutat chiar şi de un copil (3 kilograme), consum redus (24 W), preţ accesibil, destul de subţire, design elegant cu suprafeţe negru lucioase şi montare VESA.

Minusuri: unghiuri mici de vizibilitate, însă la un aşa preţ nu cred că putem avea cine ştie ce pretenţii.

Concluzie

Monitorul LCD BenQ G950A e o recomandare în acest buget deoarece arată bine, e accesibil şi vine de la un producător experimentat. Având în vedre că nu am găsit un clip cu acest model, am pus cu unul foarte similar şi anume cu alternativa menţionată mai sus – G2450:

Lasă un comentariu