BenQ G2750

Dacă vrei un monitor de 27 inci atunci monitorul LCD BenQ G2750 ar fi unul dintre cele mai bune deoarece are o diagonală impresionată de 27 inci (ca la GL2750HM), dar și alte caracteristici utile. Acest monitor vine ca o alternativă la G2250 care arată identic și are un ecran de 21,5 țoli. Îl recomandă prețul de sub 1000 lei, suportul pentru filmele Blu-ray și portul digital DVI. (Evident că are și VGA care este o conexiune de tip analog foarte populară dar nu chiar așa de bună deoarece nu poate transmite și sunet cu o pot face porturile HDMI și DVI).

Prețul monitorului G2750 e destul de bun și costă ceva mai mult datorită diagonalei extraordinar de mare și facilităților oferite. La 27 de țoli și un timp de răspuns de 5 milisecunde mi se pare un raport dintre preț și calitate foarte bun. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din faţă
Din lateral

Specificaţii tehnice

BenQ G2750 ar putea intra foarte bine și în categoria monitoarelor de gaming, dar aș recomanda monitorul de față pentru sarcini office. Vizionarea filmelor Blu-ray e posibilă datorită rezoluției de 1920 pe 1080 pixeli și e foarte bine că datorită acestei rezoluții o să puteți vedea filmele fără pierderi de detalii.

Nu e dotat cu tehnologie LED și de aceea consumul de energie electrică e ceva mai mare, dar nu cu mult. Astfel, aparatul G2750 de față consumă undeva la 52W și nu e mult având în vedere că are o diagonală foarte mare. Chiar dacă ecranul are dimensiuni impresionante, greutatea aparatului nu depășește cu mult 6 kilograme și asta e bine pentru că poate fi montat pe perete și nu o să vă fie greu să-l puneți pe un suport.

Păreri pro şi contra

Pro: are multe facilități (port DVI, montare pe perete) și certificări, claritatea imaginii a lui G2750 e bună (timp de răspuns de 5ms, rezoluție FullHD) și prețul e de sub 1000 lei.
Contra: nu are tuner TV și nici boxe.

Concluzie

BenQ G2750 este un monitor din anul 2011 și arată similar modelului GL270HM, dar în România modelul de față e comercializat. Fiind un electronic nou e normal să vine la pachet cu certificări actuale (cum ar fi TCO 5) și tehnologii vechi dar finisate (aici mă refer la cea LCD).

Monitorul poate fi folosit pentru jocuri Full HD, dar în unele cazuri sunt de preferat monitoarele cu două milisecunde (S2230MX de la Dell are 2ms, dar se adresează segmentului business).

Te-ar mai putea interesa