BenQ G1

Dacă te interesează o cameră bună atunci cred că acest model ar fi mai mult decât bun. BenQ G1 e un model care vine cu un senzor CMOS de 14 megapixeli care e foarte capabil în realizarea unor poze de calitate, dar și a unor filmări la calitate Full HD. Nu costă prea mult având un preţ bun Vezi prețul special de azi » și pe acești bani primești un excelent aparat care poate fotografia și filma, dar și care are o garanție standard de 2 ani care poate fi extinsă la maxim 4 ani contra unei sume nu prea mare.

Poze

G1 e un model mai special deoarece are ecran pliabil ca la modelele Sony Alfa, doar că acesta e aparat compact și astfel cei de la BenQ se laudă că al lor gadget e primul aparat foto compact din lume cu un astfel de ecran. Nu mă pot preciza referitor la utilitatea acestui ecran, dar fiind de 3 inci o să vă ajute să vizionați pozele și filmele captate.

E mică
Ecranul

Specificaţii tehnice

Modelul de față poate capta poze în format *.jpeg și filmulețe în format *.mov. Pozele pot fi luate cu 14MP, iar filmele la o calitate de maxim 1080p, dar eu aș recomanda 720p pentru a nu umple prea repede cardul. Nu știu dacă are rost să spun ceva despre memoria internă deoarece e de undeva la maxim 90 de mega, dar având posibilitatea atașării unui card puteți depăși acest neajuns caracteristic camerelor foto.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e foarte bun; există posibilitatea extinderii garanției; greutatea aparatului e mică, fiind de sub 300 de grame; ecranul e unul de 3 inci care e foarte mare și vă va ajuta să vizionați clipurile și imaginile din aparat la o calitate bună; vine cu multe porturi utile cum ar fi HDMI, USB și ieșire audio-video.
Contra: nimic.

Concluzie

Dacă o să-ți faci concediul undeva într-un loc frumos și vrei să le arăți și prietenilor pe unde ai fost atunci un astfel de aparat ar fi numai bun deoarece nu costă mult având în vedere performanțele sale în fotografiere și filmare. Vine în două variante de culoare, adică alb și negru, dar în România e prezent doar modelul negru… momentan. Pentru a vedea mai bine cum arată gadgetul îți recomand preview-ul de alături care arată foarte bine.

Te-ar mai putea interesa