BenQ DL2215, monitor LED de 21.5 inci

Monitorul LED BenQ DL2215 e unul decent pentru cei care vor o alegere bună, adică cu ecran 1080p dar nu au pretenții prea mari. Arată bine pentru un monitor dacă nu vă place standul, puteți alege un kit de montare VESA (pentru perete). Singurele aspecte care nu-mi plac la acest model sunt legate de unghiurile de vizibilitate. Mai precis, sunt similare cu cele oferite de ecranele laptopurilor. Bineînțeles, e vorba de un monitor foarte accesibil deci nu puteți avea mari pretenții și oferă chiar și o intrare DVI. Are un meniu interesant și care poate fi utilizat cu ușurință datorită acelor butoane care sunt poziționate în partea dreaptă jos.

Nu sunt multe monitoare de 21 de inci care să aibă și o intrare video performantă (multe au doar VGA-ul). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Modelul
Modelul

Display-ul e de 21.5 inci, diagonală care reiese chiar și din numele său. Tehnologia de iluminare LED e perfectă pentru orice monitor deoarece îmbunătățește claritate și reduce consumul. Numărul de culori reproduse e mai mare decât la un LCD – circa 16 milioane. Caracteristicile de imagine sunt: 5 ms, 1080p, aspect 16 pe 9, contrast dinamic mare, iluminare de 200 cd/mp, unghiuri de vizibilitate de 90/65 grade pe orizontală/verticală.

Pe partea de facilități nu are multe, doar posibilitatea montării pe perete. Deci nu are nici tuner TV nici boxe integrate. Astfel de dotări se găsesc doar pe monitoarele mai scumpe. Porturile sale le-am amintit anterior: VGA și DVI. Poate ocupa destul spațiu pe birou dacă actualul monitor e ceva mai mic. De aceea există și kituri de montare pentru perete. Consumul de 20W e cel maxim, dar ține de luminozitatea setată. Deci dacă aveți o cameră nu așa de luminată, nu are sens să alegeți o luminozitate mare (veți economisi și energie așa).

Plusuri: are intrare video DVI (bună dacă vă doriți calitate), consum mic de energie, ușor de folosit, imagine detaliată și timp de răspuns bun.
Minusuri: unghiurile de vizibilitate mici.

BenQ DL2215 e unul dintre puținele modele mai ieftine și cu imagine Full HD. Dacă vă interesează claritatea imaginii din diferite unghiuri de vizibilitate, atunci puteți alege un montor de 18 inci, însă imaginea e HD. La monitoarele mai mici porturile video sunt limitate doar la unul (VGA). E bun alături de un desktop office/multimedia deoarece are caracteristici tehnice modeste.

Lasă un comentariu