Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

BenQ AC100

Acest aparat foto digital BenQ AC100 de 14MP Silver e unul din categoria celor elegante dar și accesibile în același timp. Spun asta pentru că pe partea frontală vine cu o suprafață care imită textura pielii iar restul carcasei are un aspect metalic datorită culorii argintii. Cu acesta veți realiza fotografii destul de decente și puteți chiar să adăugați efecte pentru mai mult creativitate. O altă caracterisitică care ar trebui să fie luată în considerare atunci când achiziționați o cameră foto e calitatea filmare. În acest caz e vorba de calitate de filmare HD în format MJPEG. Acest AC100 are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Aparatul

Conținut pachet

Specificații tehnice

BenQ AC100 are un senzor CCD Panasonic de 14MP de 1/2.3″ și care mi se pare destul de decent pentru un aparat așa de ieftin. Pe partea de optică are un zoom digital de 5x, un zoom optic de 4x, distanță de focalizare minimă de 5 cm, blitz integrat etc. Deasemenea are sensibilitate ISO 100-6400 (sau Auto), balans alb (auto, manual etc.) și câteva efecte foto interesante. După cum am precizat anterior, poate filma HD din păcate nu aveți cardul inclus motiv pentru care vă recomand unul de 4GB cel puțin clasa 4. Având în vedere că are o memorie de 43 MB, cardul e oarecum obligatoriu. În pachet veți găsi cablul de date, șnur de mână, CD, bateria AA și ghidul.

Ecranul său nu e unul tactil dar e destul de generos pentru a partaja fotografiile. Pe partea de conectivitate are doar USB 2.0 de tip HS care presupune o viteză de copiere a fotografiilor mai mare. Cică există și variante pe negru cu roșu, dar sincer mie îmi place mai mult varianta pe argintiu cu negru.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e foarte ușor de folosit, e accesibil, se simte confortabil în special datorită materialului din partea frontală, filmează HD și autonomia sa e decentă.

Minusuri: nu are card inclus și nu vine cu ieșire AV (pentru a viziona filmele făcute pe un televizor).

Concluzie

Acest BenQ AC100 e o recomandare de la acest producător deoarece vine cu tehnologii noi datorită faptului că a apărut anul acesta și promite o calitate foto mai bună decât a predecesorilor săi. Într-un astfel de buget nu putem avea pretenții la zoom optic mare, baterie Li-Ion sau mai știu eu ce. Oricum, eu îl recomand și cu siguranță nu veți regreta alegerea făcută.

{ 3 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
 • Andrei

  Am achizitionat acum 7 zile un aparat foto BenQ AC 100. L-am testat, si curios majoritatea pozelor
  nu sunt clare, parca nu focalizeaza bine. Ma refer la fetele subiectilor. L-am comparat cu un BenQ DC 740i cumparat acum 4 ani , nici nu se compara cu acesta d.p.d.v. al calritatii si culorilor naturale – ma refer la acesta din urma la care pozele sunt perfecte. Sa aiba vreun defect sau cardul folosit nu este corespunzator- am folosit in card de 2G vechi, nu scrie nici o clasa de calitate pe el?? Multumesc pentru raspuns.
  – din prezentare ar trebui sa fie superior lui BQ740

 • Nașul

  Pozele ar trebuie să fie clare, dar claritatea pozelor depinde de mai mulți factori printre care se numără și lumina. Nu cred să aibă vreo legătură cardul deoarece sunt salvate în format digital.

 • Andrei

  Multumesc pentru raspuns. Curios este urmatorul aspect. Am facut aseara in camera, pe zi, doua foto. Cand apasam butonul pana la jumatate pentru a focaliza aparea pe ecran F2.9 si 1/60. Dupa fotografiere si apoi la vizualizare foto aveam F9.9, poza nefiind clara. Sa fie un defect al aparatului?

Lasă un comentariu