Beko WMB61241BL, mașina spălat rufe

Mașina de spălat rufe Beko WMB61241BL e una recent lansată pe piață și care aduce performanță, eficiență și fiabilitate. Aici mă refer la caracteristicile sale, calitatea materialelor și construcție. A apărut alături de alte modele, doar că aceasta mi se pare cea mai reușită în acel buget. Și anume, are o centrifugare de 1200 RPM, o capacitate de încărcare decentă – 6kg, control electronic cu ecran LCD generos și iluminare interioară. Deci ușa nu e de culoare albastră și are interior iluminat pe acea culoare. Oferă și programe special pe lângă cele standard, însă le voi enumera doar la partea de specificații tehnice. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Poate fi ușor confundată cu modelului cu 1000 RPM, însă acesta are alte programe speciale (aduce în plus Daily Express și program cămăși).

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Are o capacitate de încărcare de 6 kg, iar pentru că se poate regla consumul, se poate spăla și cantități de 3-4 kilograme. În acest caz, există și alternativa alegerii unui program scurt (Xpress Super Short în acest caz sau rapid). Pentru astfel de caracteristici a primit clasa A+ la consum de energie, A la spălare și B la stoarcere/centrifugare. Programele de spălare sunt: extra-clătire, prespălare, sintetice, bumbac etc. programele speciale sunt diferite față de alte modele de la același producători dar sunt și câteva asemănătoare: dark care, cămăși, Xpress Super Short și Daily Xpress.

Pe partea de funcții oferă: un ecran LCD (arată timpul rămas, etapa și centrifugarea), selector centrifugare, programare întârziată, dispozitiv detergent lichid și iluminare interioară. Nu știu cât de folos va fi acel tip de iluminare, însă dacă o veți pune într-o cameră întunecată, va oferi un plus de vizibilitate în fața ei. Chiar și ecranul LCD de pe panoul de control e iluminat pe albastru și cu care puteți vedea setările/opțiunile alese (pe lângă cele prestabilite de program).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: îmi place controlul electronic (aș fi preferat totuși un ecran gri cu scris colorat deoarece e mai vizibil așa), ușor de folosit chiar și fără citirea manualului, amânare pornire, control al consumului și consum de energie redus.

Minusuri: nimic având în vedere centrifugarea.

Concluzie

Acest Beko WMB61241BL e o recomandare foarte bună în special dacă vreți rufe mai bine stoarse, dar și o centrifugare de 1000 RPM e suficientă în special dacă aveți unde să le uscați. Am observa că destul de îngustă chiar dacă nu e una Slim – 50 cm.

Te-ar mai putea interesa