Beko HIZG64125SAR, plită rustică pe culoare Antracit

Beko HIZG64125SAR e o plită cu design mai vechi sau retro, motiv pentru care și restul bucătăriei ar trebui amenajat în același stil. Ca și caracteristici speciale are arzătorul mare, grătar din fontă și finisajul. Panoul de control e ușor de folosit iar poziționarea e una laterală, astfel adâncimea plitei e mai mică. Deci puteți lua o plită cu dimensiuni anume însă există doar două variante: cu panou frontal și panou lateral. Un aragaz e o soluție mai ieftină decât cea cu incorporabile, însă la aragaz nu beneficiați de aprindere integrată iar plita e mai îngustă. Ar mai fi multe de adăugat (arzător wok, design, funcționalitate). Eu prefer incorporabilele deoarece economisiți spațiu cu ele.

Dacă vi se pare prea scumpă, atunci vă recomand o plită obișnuită cu alimentare pe gaz. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ca și dotări are alimentare cu gaz, 4 arzătoare, panou de control mecanic, aprindere electrică și siguranță pentru arzătoare. Arzătorul mare e de tip Wok și e vizibil din poza de sus (are un inel). Arzătoarele sunt de dimensiuni diferite: mic, normale și mare. Arzătorul mare e și cel mai puternic iar pentru cei care caută o plită cu randament ridicat, cele pe gaz sunt cele care le și recomand. Mai sunt și plitele electrice cu inducție dar acelea costă ceva mai mult deoarece prezintă mai multe tehnologii avansate (de încălzire și panou de control cu butoane touch).

Dimensiunile plitei sunt următoarele: 58 cm lățime, 51 cm adâncime și 8 cm înălțime. Acestea nu sunt dimensiunile nișei, însă doar dimensiunile nișei vă interesează la instalare (sunt mai mici decât ale plitei).

Concluzie

Plusuri: are un design deosebit, randament superior, fiabilitate, ușor de folosit și instalare ușoară.
Minusuri: nu prea sunt.

Beko HIZG64125SAR e una dintre cele mai elegante plite de pe piață și e ceva mai scumpă decât o plită obișnuită. Alături de aceasta, un cuptor rustic e oarecum obligatoriu și care nu e ușor de găsit, dar odată ce a fost lansată această plită, producătorul a oferit un cuptor care se poate potrivi alături de aceasta. Bineînțeles, acesta să aibă o alimentare electrică pentru ca mâncarea să fie gătită.

Te-ar mai putea interesa