Beko HILW75222S, plită cu 5 arzătoare (1 Wok)

Plita incorporabilă Beko HILW75222S nu poate fi comparată cu una clasică deoarece are 5 zone de gătit și unul dintre acestea are un inel de ardere suplimentar. Acel tip de arzător se numește Wok și se adresează celor care vor să gătească în stil asiatic și nu numai. Pentru a găti în stil asiatic (rapid), e nevoie de o tigaie specială. Mi se pare normal să fie mai lată decât o plită clasică, adică să aibă o lățime de 75 cm. Deci va ocupa ceva mai mult spațiu pe blat și dacă aveți o familie mare, trebuie să vă folosiți de mai multe arzătoare sau aveți nevoie de un arzător destul de puternic.

Se potrivește cu orice cuptor și e bine să evitați cuptoarele pe gaz deoarece costă mult și nu oferă multe funcții, dar nici nu încălzesc uniform (cele cu ventilator). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Alimentarea acestei plite e pe gaz dar are și o alimentare electrică pentru sistemul de aprindere la o mână. Nu e ca și la aragazurile unde trebuie să folosești ambele mâini deoarece există un buton dedicat aprinderii electrice. Panoul de control e poziționat frontal de unde poate fi accesat cu ușurință. Există și variante cu panou de control pe lateral, astfel că are o adâncime ceva mai mică.

Bineînțeles, arzătoarele sunt dotate cu siguranță care oprește alimentarea la stingerea flăcării. Grătarele sunt realizate din fontă, adică sunt destul de fiabile, dar și oțelul e o alegere bună. Nu are un singur grătar ci fiecare arzător are propriul grătar pentru a putea curăța mai ușor printre ele.

Păreri pro și contra

Chiar dacă nu o veți găsi la un pachet promo sau la o promoție, merită aleasă deoarece e puternică și elegantă. Plitele cu sticlă neagră sunt o alegere bună dacă vă plac plitele electrice dar vreți una care să nu fie costisitoare în timp. Plus că aprinderea e integrată, adică la o mână și nu necesită o brichetă (apăsați și rotiți butonul corespunzător arzătorului).

Beko HILW75222S merită să fie luat în considerare deoarece puterea totală a plitei e destul de mare și arzătorul mare poate fi destul de util.

Te-ar mai putea interesa