Beko HII64201F2HT, plită cu zone IndyFlex

Una dintre cele mai avansate plite cu inducție de la acest brand e Beko HII64201F2HT deoarece oferă multe tehnologii sau dotări. În general plitele cu zone de gătit pătrate sau dreptunghiulare sunt ceva mai speciale decât restul. Panoul de control e ușor de accesat și oferă suficiente pictograme pentru a ușura utilizarea sa. Față de plitele electrice clasice, aceasta e rece tot timpul că doar se folosește de inducție. Această tehnologie e prezentă doar pe cele mai moderne plite și mărește randamentul aparatului (consumul nu e afectat ținând cont că timpul de gătire e mai scurt).

Din poza de jos se văd acele zone de care ziceam mai sus (IndyFlex) și sunt marcate astfel încât să știți cum să poziționați vasele. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Afișajul electronic e standard pentru plitele electrice și selectarea temperaturii poate fi diferită la alte plite, în sensul că poate exista un glisor. Controlul touch nu mai e un moft și ușurează utilizare, plus că se poate bloca interfața pentru a nu se atinge anumite funcții. Această funcție de blocare poate fi utilă în diverse situații în special în timpul funcționării dacă ați scăpat mâncare pe ea și vreți să ștergeți rapid.

Pe partea de funcționalitate are următoarele: Booster, Stop & Go, Memory, Wipe Guard, Pan detection și multele altele. Mă gândesc că le știți că doar de aceea și o doriți, iar suprafața netedă e realizată dintr-o sticlă rezistentă la zgârieturi (vitroceramică).

Păreri pro și contra

Toate acele funcții de încălzire sunt motive pentru care merită să alegeți această plită și chiar nu văd de ce nu ați face-o. În general, plitele cu inducție impresionează, dar mie îmi plac cele cu funcții inteligente care opresc alimentarea în caz că a sărit lichid pe plită (Anti-Overflow) sau care împiedică supraîncălzirea (Anti-Overflow). Poate fi curățată cu ușurință oricând, chiar și când gătiți dar evitați tacâmurile feromagnetice.

Beko HII64201F2HT încălzește doar vasele care le veți pune pe suprafața marcată și sunt necesare doar vase feromagnetice. Construcția sa diferă de cea a unei plite clasice și prețul e justificat chiar dacă e semnificativ mai mare.

Te-ar mai putea interesa