Beko HII63800HT, plită cu Touch&Slide

Plita cu inducție Beko HII63800HT e una care se incorporează pe blat și chiar dacă aparent pare să aibă doar 3 arzătoare, ei bine, unul e dublu circular și lățimea e aceeași. Ca o noutate pentru plitele din acest buget sunt cele 3 moduri de gătit: prăjire, fierbere la foc mic și menținere cald. O parte dintre acestea le găsiți și la alte plite dar poartă alte denumiri, iar plitele mai scumpe vin cu astfel de funcții mai diferite care ușurează gătitul.

Face parte din segmentul premium deoarece are anumite moduri de gătire mai speciale, arzătoare puternice și un panou de control interesant. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Alimentarea e complet electrică și aveți nevoie de o priză în apropiere cu tensiune constantă. Se poate vedea că sunt prezente 15 trepte de putere care pot fi alese în funcție de preparat. Controlul touch e standard la aceste plite și e o facilitate de care beneficiază doar acest tip de plită. Variantele pe gaz au control mecanic și aprinderea electrică e integrată (nu e un buton dedicat cum e la aragazuri).

Poate că nu am menționat, dar timerul s-ar putea să devină o funcție standard pe aceste plite deoarece ușurează gătitul. Astfel, nu mai trebuie să stați prea mult lângă plită dar mai sunt și altele caracteristici interesante (blocare interfață, Stop&Go, Booster, protecție supraîncălzire etc).

Păreri pro și contra

Funcționalitatea e destul de ridicată la acest model și se vede după panoul de control care e mai diferit decât la plitele clasice. Arată destul de bine dacă vreți să o asortați cu un cuptor complet negru de la același brand. Dacă nu aveți un cuptor, optați pentru unul cu cât mai multe funcții de încălzire și cea de autocurățare e importantă și ea.

Beko HII63800HT e unul dintre noile modele care au fost lansate anul acesta și observ că acest brand vrea să intre ceva mai mult pe segmentul premium. Poate că nu e cea mai accesibilă variantă dar e una care impresionează la multe capitole în special dacă discutăm de tehnologia de încălzire (inducție).

Te-ar mai putea interesa