Beko HIC64401, plită incorporabilă cu butoane touch

Beko HIC64401 este o plită destul de elegantă și se datorează finisajului lucios pe negru. Un cuptor corespunzător e unul cu finisaj pentru dar și pe inox se asortează cu această plită. Cuptorul poate fi de la una alt brand dacă nu vă plac cele disponibile. Îmi plac și plitele pe gaz deoarece oferă un randament ridicat la arzătoare (timpul de fierbere e mai mic), astfel că mâncarea poate avea un gust mai bun dacă e prăjită. Însă, nu toți prăjesc mâncarea în ulei, mai sănătos e la grătar ori la cuptor.

Prețul acestei plite e destul de mic și pe viitor astfel de plite pot înlocui cele pe gaz, cum s-a întâmplat și în cazul cuptoarelor (cele pe gaz nu se mai fabrică). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Alimentarea e complet electrică și spun asta pentru că plitele cu gaz au și ele alimentare electrică pentru aprinderea arzătoarelor. Fiecare arzător are siguranță, dotare care e prezentă la mai toate plitele (chiar și la cele electrice). Arzătoarele sunt de dimensiuni diferite și puterea lor depinde de cât de mare sunt, astfel că cel mai mic e de 1.2 kW, iar cel mai mare e de 2.3 kW.

Ca și funcții, plita are taste touch, sistem protecție copii (blocare butoane), deconectarea automată (atunci când nu o mai folosiți), indicator căldură reziduală și indicator luminos când plita e pornită. Cam toate plitele electrice arată la fel (mă refer la cele ieftine), dar nici nu cred că veți găsi cu panou lateral cum se întâmplă în cazul plitelor pe gaz. Dimensiunile plitei nu sunt reduse deoarece e o plită cu arzătoare destul de mari și e una incorporabilă, deci nu e vorba de una clasică sau de un reșou.

Plusuri: arată bine, ușor de folosit, fiabilă, ieftină și ușor de instalat.
Minusuri: nu e cu inducție.

O plită cu inducție e destul de scumpă însă nu cu mult față de acesta Beko HIC64401. Mai precis, e undeva peste 1000 lei dar depinde și ce oferă în acel preț deoarece unele au arzătoare mai puternice sau chiar cu forma mai interesante.

Te-ar mai putea interesa