Beko HIAW75225SX, plită cu 5 arzătoare (1 Wok)

Plita incorporabilă Beko HIAW75225SX e una destul de elegantă și se vede foarte bine din poza de jos. Chiar dacă nu e vorba de exact același model, arată la fel și oferă aceleași dotări. Aveți nevoie de o astfel de plită dacă gătiți zilnic pentru întreaga familie și aveți nevoie de un arzător ceva mai puternic. În general, arzătorul cel mare e de tip Wok că doar are 2 inele de ardere și o putere de ardere generoasă. Nu sunteți obligați să gătiți în stil asiatic adică cu tigaie Wok, dar aveți la dispoziție și arzătoare mai mici pentru mâncare mai puțină.

Arzătoarele puternice se adresează celor care gătesc mult și stau mult în bucătărie pentru a găti. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Alimentarea principală e pe gaz dar are și alimentare electrică pentru sistemul de aprindere care a devenit o dotare standard. Nu e vorba de sistemul de aprindere standard care-l cunoașteți de la aragazuri. Pentru cei care nu știu despre ce e vorba, trebuie doar să apăsați butonul corespunzător arzătorului și apoi să-l rotiți, totul se face cu o singură mână.

Panoul de control mi se pare destul de reușit și iasă în evidență ușor pentru că e poziționat frontal. Finisajul pe inox îi dă un plus de eleganță și se asortează perfect cu grătarul din oțel emailat. De fapt, are mai multe grătare care pot fi demontate cu ușurință.

Păreri pro și contra

Puterea totală a plitei e destul de mare și se datorează arzătorului din centru – Wok. Chiar dacă ocupă mult spațiu pe blat, un arzător în plus e util atunci când vreți să puneți mai multe pe plită. Sunt destul de multe plite ca și aceasta, în sensul că au acel arzător special, doar că nu toate au așa de multe arzătoare.

Sunt și variante cu 3 arzătoare care ocupă mai puțin spațiu pe blat și ca modelul de sus, distanța dintre arzătoare e destul de mare pentru a putea pune vase de dimensiuni generoase. Beko HIAW75225SX e un aparat care se incorporează ușor deoarece se decupează o secțiune (dimensiunile nișei).

Te-ar mai putea interesa