Asus ZenBook UX550VD-BN044T, ultrabook albastru cu Windows 10

Ultrabookul Asus ZenBook UX550VD-BN044T e unul dintre preferatele mele deoarece e disponibil pe o culoarea elegantă și nu am ce să-i reproșez la capitolul configurație. Costă destul de mult pentru un laptop doar că nu face parte din orice segment, ci din cel premium. Pot fi găsite variante și pe alte culori dar nu cred că alternativele pot arăta mai bine decât cel de jos. E echipat cu un procesor de gaming și nu unul de tip U pentru a putea rula aplicații și jocuri cu cerințe hardware mai ridicate.

Arată foarte bine pe această culoare și poate fi folosit chiar pentru a rula jocuri 3D. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Discutăm de modelul i5-7300HQ care poate rula orice și cred că veți fi mulțumiți de performanțe. Un gadget portabil ca acesta se poate compara cu un desktop dar nu la toate capitolele.

Chiar dacă are construcția unui laptop de 14 inci, el dispune de un ecran ceva mai mare pentru că marginile sunt mai subțiri. Un SSD mărește semnificativ performanțele unui laptop sau PC, iar cele de tip M.2 ocupă foarte puțin spațiu pentru că sunt plăcuțe foarte mici. SSD-urile clasice vor fi înlocuite de aceste modele și diferența de preț e foarte mică dacă e un model convențional. Cele cu suport NVMe pot avea viteze de 2-3 ori mai mari și acele sunt preferatele mele (conectorul e diferit).

Păreri pro și contra

Chiar dacă are un ecran mare, construcția sa e una destul de compactă și ușoară (aluminiu). Autonomia e destul de mare la aceste tipuri de laptopuri, dar depinde și de cum îl veți folosi. Software-ul acestui laptop e potrivit și nu aș recomanda altă versiune. Ca și caracteristici speciale, ultrabookul are tastatură iluminată, parolă HDD, parolă BIOS și ecran cu caracteristici tehnice foarte bune. E realizat din materiale de calitate care se pot observa la atingere dar și după cum arată.

Asus UX550VD-BN044T e unul dintre puținele ultraportabile cu performanțe grafice decente dar care nu se compară cu cele special concepute pentru gaming. Oricum, laptopuri tind să devină cât mai portabile iar conceptul de ultrabook va dispărea.

Te-ar mai putea interesa