Asus ZenBook UX51VZ-CM047P, ultrabook 15 inci

Multă lume nu e atrasă de ultrabook-uri deoarece au ecrane mici, motiv pentru care Asus a scos Zenbook Prime UX51VZ. Eu am decis să-ți prezint modelul Asus ZenBook UX51VZ-CM047P deoarece acum am văzut că e disponibil și pe la noi, iar tu l-ai cumpăra deoarece are hardware puternic, ecran touch și sistem de operare preinstalat.

Îți dai seama că un astfel de calculator se adresează în principal celora care vor un laptop portabil și extrem de performant. Nici nu are un preț exagerat deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi ».
Aspectul e unul foarte plăcut fiind o combinație între laptopurile seria x550 și ultrabookuri… lucru vizibil și din imaginea de mai jos.

Deschis
Deschis

Vine dotat cu un procesor i7-3632QM care deși e din 2012 (din seria Ivy Bridge) e mult superior procesoarelor i7 din 2014 deoarece are patru nuclee. Pe partea de grafică are o placă video GeForce GT650M care facilitează rularea fără sacadări a jocurilor. Iar, pentru ca orice aplicație să meargă fără lag avem parte și de două SSD-uri rapide. Pe partea de RAM are 8GB care mie mi se pare că e mai mult decât suficient pentru orice.

Atuurile acestui model ar fi aspectul, portabilitatea (bateria ține peste 6 ore… trebuie mulțumit și tehnologie Optimus, dar și bateriei care are 8 celule). Venind cu sistem de operare preinstalat nu o să aveți probleme cu instalarea Windows și o să puteți utiliza laptopul din secunda doi.
Poate că singurul minus e că nu are Windows 8.1. Dacă vreți să instalați 8.1 atunci o să trebuiască să o faceți pe curat deoarece nu e tocmai un update la 8, driverele fiind diferite.

Deci, dacă vrei un laptop cu ecran mare de 15.6 inci și rezoluție 1920×1080 pixeli atunci ar trebuie să alegi un ZenBook precum acesta. Rulează fără probleme jocuri, dar trebuie ținut cont că nu e un laptop de jocuri, ci unul făcut pentru a fi portabil și să ofere performanțe peste medie în aplicații.
Din clipul de alături poți vedea mai bine cum arată acest model. Dacă nu se vede din preview atunci trebuie să știi că are și tastatură iluminată care te va ajuta atunci când condițiile de iluminare sunt mai slabe.

Te-ar mai putea interesa