Asus Zenbook UX433FA, numpad touch în touchpad

Ultrabookul Asus Zenbook UX433FA-A5085T are nou procesor Core i7 Whiskey Lake care oferă performanțe excelente împreună cu memoria RAM de 8GB și acel SSD spațios. Am văzut și o variantă cu mai mult spațiu intern și memorie, dar prețul e ceva mai mare și nu cred că veți avea nevoie pentru aplicațiile office nu necesită atâta. Ați putea spune că un laptop prea mic, însă când îl deschideți veți observa un raport ecran/carcasă foarte mare că doar e vorba de serie premium de la Asus – Zenbook.

Noua generație de ultraportabile prezintă un ecran cu ramă mai subțire, iar laptopul se ridică puțin la deschiderea sa pentru ca aerul să circule mai bine pe sub el. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Se mișcă excelent cu un procesor Core i7 atât de avansat și autonomia nu are de suferit pentru că are o frecvență mică (în modul office). O alternativă accesibilă rămâne varianta cu Core i5 numită UX433FA-A5241T, iar dacă nu vă doriți cu Windows preinstalat, atunci alegeți UX433FA-A5234 (chiar și culoarea poate să difere). Caracteristicile speciale sunt destul de multe: tastatură iluminată, cameră web IR, TPM, carcasă din aluminiu etc. Sunt incluse și ceva accesorii care le consider utile: adaptor USB 3.0 la mufă LAN și o husă de protecție subțire.

Păreri pro și contra

Acea linie din partea de sus evidențiază ceva mai bine brandul și seria, pentru că e pe o culoare elegantă – auriu. Ecranul NanoEdge nu poate fi găsit pe serii ieftine însă cred că vor ajunge în următorii ani, poate că nu cu margini așa de mici ca la acesta. Poate fi folosit și în mediul business cu un mouse, iar dacă lucrați cu numere, puteți activa numpad-ul din touchpad ca la seria Zephyrus. E o implementare foarte bună și sper să vedem mai multe astfel de idei, chiar de la alte branduri.

Poate ține și locul unui laptop multimedia pentru că are porturi excelente, un ecran cu specificații bune și un sistem audio arman Kardon. Asus UX433FA-A5085T vine cu software licențiat ca multe alte ultrabookuri de la acest brand, însă și voi ați putea să-l instalați cu un stick USB. Unitatea optică a devenit destul de inutilă pentru că nu se mai folosesc discuri.

Te-ar mai putea interesa