Asus ZenBook UX430UQ-GV213T, ultrabook cu placă video dedicată

Acest gen de gadget Asus ZenBook UX430UQ-GV213T se adresează oricui deoarece configurați e una performantă și prezintă dotări numeroase. Chiar și cu acea placă video dedicată, laptopul nu poate fi inclus în segmentul de gaming, dar mi-ar fi plăcut modelul GeForce MX150 care e mai recent. Arată destul de bine că doar e vorba de un ultrabook iar culoarea mise pare destul de atractivă – gri fumuriu. Chiar nu aveți ce să-i reproșați, doar că nu oricine și-l poate permite.

BUgetul trebuie să fie mare pentru a alege un așa model și mă gândesc că vă doriți și câteva periferice alături de acesta. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurația sa e una cu consum redus, că doar nu are o baterie foarte mare și cred că vă doriți autonomie generoasă pe un ultrabook. Consumul e dat de procesor iar în acest caz e un Core i7 Kaby Lake, iar comutarea între cele două plăci video se face automat când redați conținut media sau vă jucați.

Chiar dacă nu are un ecran mare, imaginea are o rezoluție 1080p pentru a putea viziona conținut de calitate. Nu e conceput pentru jocuri, dar puteți să jucați dacă nu aveți pretenții mari. Ultrabookurile nu pot fi upgradate datorită designului compact, dar nici nu aveți ce să mai puneți pe el. Spun asta deoarece are 16GB memorie RAM și un SSD cu capacitate de 256GB.

Păreri pro și contra

Un laptop ca și acesta e mult peste unul de la Apple și are un design mult diferit. Tastatura iluminată nu lipsește de pe această serie și o puteți folosi oricând doriți. Un minus al acestui laptop e lipsa portului Thunderbolt, dar pe viitor vom vedea mai multe laptopuri cu acesta și se poate conecta o placă video externă dacă laptopul are doar una integrată. Oricum e mult peste cele disponibile pe laptopuri.

Asus UX430UQ-GV213T face parte dintr-o serie premium numită Zenbook, iar acesta are multe subserii interesante. În funcție de buget, puteți alege un model mai special sau unul mai accesibil. Totuși, nu se compară cu un laptop clasic și se poate vedea doar după aspect.

Te-ar mai putea interesa