Asus ZenBook UX430UN-GV072T, ultrabook albastru închis

Ultrabookurile sunt destul de căutate însă nu toate sunt accesibile pentru că au un hardware mai performant și o construcție ușoară pentru mărimea ecranului. Asus ZenBook UX430UN-GV072T are numai 1.3 kg ca multe alte modele din aceeași serie, iar acesta are o placă video dedicată (evident din nume). Nu prea l-aș recomanda pentru gaming, însă poate rula o mulțime de jocuri noi la detalii setate la minim. Cea mai importantă componentă rămâne procesorul și acesta iasă mai bine în evidență cu o memorie RAM de 8GB și cu un SSD bun.

Nu cred că veți găsi un alt ultrabook care să fie mai elegant decât cel de jos, în special dacă vă place albastrul. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nu ar fi avut sens să pună noul Coffee Lake pe acesta deoarece nu are nevoie de 6 nuclee și acela e varianta de gaming cu consum mai mare. Intel Core i7-8550U se descurcă foarte bine indiferent de aplicația folosită, iar dacă faceți editări video, GeForce MX150 ajută mult.

Unii utilizatori preferă laptopurile de gaming în special că și acelea au devenit mai portabile, însă nu sunt elegante ca cel de sus. PLus că astfel de serii vin în mai multe culori și Asus să gândit la toți utilizatorii. Dacă acesta nu vă e pe plac, există și Zenbookuri cu ecran ceva mai mare sau mai mic iar prețurile sunt cam la fel.

Păreri pro și contra

Această categorie de laptopuri oferă o baterie integrată cu autonomie foarte mare, o carcasă metalică, un ecran bun, cele mai utile porturi, adică nu vor fi foarte multe. E de înțeles pentru că e foarte subțire și veți aprecia acest tip de construcție că doar e o alternativă la Macbook Air. Poate fi folosit și seara târziu pentru că are funcție de iluminare tastatură și cititorul de amprentă ușurează autentificarea (e plasat în touchpad).

Fiind un laptop premium, Asus ZenBook UX430UN-GV072T e însoțit și de Windows 10 care e cel mai popular sistem de operare. Nici nu aș recomanda altul, eventual versiunea Pro dacă oferă caracteristici mai utile (business).

Te-ar mai putea interesa