Asus ZenBook UX430UN-GV070T, ultrabook de 14 inci de 1.3 kg

Ultrabookul Asus ZenBook UX430UN-GV070T e unul dintre noile modele care se adresează utilizatorilor multimedia și nu numai. E ceva mai scump decât un Vivobook S deoarece are o construcție mai subțire și se pot vedea diverse finisaje premium. Cu fiecare generație, aceste gadgeturi devin tot mai subțiri dar și performanțele cresc. Familia Kaby Lake R oferă performanțe semnificativ mai mari deoarece procesoarele sunt Quad Core, ca și cele de gaming.

Laptopul de jos face parte dintr-o serie premium numită Zenbook care oferă numeroase subserii. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele hardware ale acestui model sunt foarte bune pentru uz office și nu numai: Core i5 Kaby Lake Refresh, 8GB RAM, SSD de 256GB și GeForce MX150. Veți găsi laptopuri similare ca și performanță chiar mai ieftine, doar că fac parte dintr-o altă serie, deci nu vor arăta la fel. Ecranul chiar e superb și nu aș avea ce să-i reproșez, însă mi-aș dori să ajungă și pe variante accesibile de la Asus.

Veți vedea că memoria RAM e diferită de cea a altor modele, pentru că aceasta are un consum ceva mai mic de energie și autonomia va fi ceva mai mare. Ținând cont că e un ultrabook, autonomia joacă un rol important deoarece vă veți afla mai tot timpul în mișcare cu acest gadget și nu cred că v-ar conveni să luați cu voi încărcătorul său.

Păreri pro și contra

Sunt prezente componente de ultimă generație, motiv pentru care nu aveți ce să-i reproșați. Chiar nu e nevoi de un Core i7 pentru că și așa actualul Intel Core i5-8250U se apropie de performanțele unui Core i7 din generația precedentă. Având în vedere că e un model mai special, se găsește un cititor de amprentă, tastatură iluminată și Windows 10 preinstalat. Dotările și porturile sunt limitate la strictul necesar și chiar nu am ce să-i reproșez.

Asus UX430UN-GV070T e unul dintre multele modele care vi le pot recomanda care impresionează la mai toate capitolele, iar autonomia de lucru e destul de mare dacă nu vă folosiți de palca video NVIDIA.

Te-ar mai putea interesa