Asus ZenBook UX430UN-GV069T, ultrabook albastru cu MX150

Ultrabookul Asus ZenBook UX430UN-GV069T vine cu Windows 10 preinstalat și acest aspect e vizibil din numele său (acel T de la final). Mia sunt și alte serii similare care arată cam ca și cel de jos, însă nu aș opta pentru o construcție mai compactă deoarece un ecran de 14 inci e potrivit ca mărime și tastatura e suficient de mare chiar și pentru cei cu mâini mai mare. Există și opțiunea iluminării sale când luminozitatea din jur nu e suficientă.

Din poza de jos se vede că finisajele sunt diferite de cele ale altor serii și că e foarte subțire. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

 

Componentele de pe acesta nu sunt cele mai avansate de pe piață dar sunt de ajuns pentru un ultrabook, pentru că vă interesează și o autonomie cât mai mare. Deci un procesor de tip U și o placă video ca MX150 sunt obligatorii, iar plăcile video de tip GTX consumă mult când rulați conținut video.

Sunt de apreciat acele accesorii din pachet pentru că pot fi folositoare dacă aveți nevoie de anumite porturi: husă, adaptoare HDMI la VGA și UB 3.0 la RJ45. Ținând cont de ce oferă acest ultrabook, nu cred că veți avea nevoie prea des de mufa LAN sau VGA. Nici laptopurile clasice nu prea au nevoie de ele, dar producătorii le tot includ.

Păreri pro și contra

Ultrabookurile sunt tot mai accesibile și chiar și laptopurile clasice devin mai compacte, astfel că denumirea de ultrabook nu va mai fi irelevantă. În fiecare an, producători scot serii tot mai atractive dar anumite caracteristici nu sunt chiar atât de folosite, nu e cazul aici. Acesta poate fi folosit și pentru taskuri mai dificile datorită procesorului și plăcii video – Kaby Lake R cu MX150. Fiind o soluție premium, mi se pare și normal să aibă TPM, cititor de amprentă, parolă pentru BIOS și HDD.

E o combinație foarte reușită, motiv pentru care cei pasionați de jocuri apreciază astfel de laptopuri. Asus UX430UN-GV069T nu e singurul model cu o astfel de configurație, mai sunt și altele cu SSD sau Core i7 care se mișcă chiar mai bine când rulați jocuri sau programe profesionale.

Te-ar mai putea interesa