Asus Zenbook UX430UA-GV271T, ultrabook gri pentru El

Ultrabookul Asus Zenbook UX430UA-GV271T e ceva mai scump decât alte variante deoarece are cel mai avansat procesor de pe platformele mobile – i7-8550U. Performanțele acestuia se apropie de cele ale variantei i7-7700HQ care e concepută pentru gaming, doar că lucrează la frecvențe diferite. Cu alte cuvinte, modelul de jos poate fi folosit pentru sarcini mai grele dar și pentru taskuri zilnice. Acesta poate fi cadoul perfect pentru El, iar pentru Ea se poate alege varianta pe roz (metalizat).

Din poza de jos se vede acest ultrabook care arată foarte bine pe gri fumuriu. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele sale sunt de lăudat pentru că sunt de ultimă generație și chiar nu prea se mai folosesc medii de stocare cu interfață SATA. Prețul SSD-urilor de tip M.2 e aproape același cu cel al SSD-urilor clasice (depinde și de model, cele NVMe sunt scumpe).

Ecranul e ceva mai mare pentru o astfel de construcție, rama ecranului e mai îngustă. Discutăm de noua generație numită NanoEdge care e disponibilă doar pe anumite serii. Consider că are suficientă memorie RAM și spațiu de stocare, dar voi puteți să folosi un hard disc extern dacă vă place să aveți fișierele media cu voi pentru momentele când vă simțiți plictisiți.

Păreri pro și contra

Ca multe alte laptopuri premium și acesta prezintă Windows 10 care e licențiat. Dacă vă decideți să-l înlocuiți/reinstalați atunci puteți să vă folosiți de un stick USB 3.0 care are o viteză de transfer mai mare. Nu discutăm de un laptop deoarece e foarte subțire și ușor – 1,3 kg. Se mișcă excelent cu acele componente și veți aprecia destul de mult SSD-ul deoarece e unul M.2. Acestea pot fi de câteva feluri dar nu e nevoie de ceva mai scump că doar nu faceți editare video.

Asus UX430UA-GV271T e un gadget portabil ideal pentru utilizatorii office/business, dar și pentru cei care vor o alternativă portabilă la un PC. Tabletele nu mai reprezintă o soluție atât de interesantă pentru că e incomod de folosit, mai plăcut e un ultrabook și pot exista variante chiar cu ecran touch.

Te-ar mai putea interesa