Asus ZenBook UX410UA-GV155T, laptop cu raport ecran/carcasă de 80%

Laptopul Asus ZenBook UX410UA-GV155T nu poate fi comparat cu unul clasic și se poate observa doar după design. Îmi place cum arată pe gri, dar există și o variantă pe roz metalizat „pentru ea”. Din poza pusă mai jos se poate vedea tastatura iluminată care poate fi utilizată când lumina din jur nu e suficientă pentru a lucra pe acest model. Chiar dacă nu sunt multe laptopuri accesibile ca și acesta, nici nu putea fi prea accesibil deoarece are Core i5, două medii de stocare, ecran 1080p etc.

Sunt destul de multe modele care fac parte din această serie UX410, dar sunt și configurații cu placă video dedicată. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele sale sunt destul de bune chiar dacă nu sunt cele mai performante de pe piață. De cele mai multe ori nu e nevoie de mai mult pentru că și așa nu-l folosiți mai tot timpul deoarece dețineți un desktop sau un smartphone performant. În general procesoarele Core i7 sunt pentru gaming (în special cele HQ), dar un plus de performanță e bine venit.

Un ecran 1080p, paote reduce din autonomia laptopului, dar nu și în acest caz deoarece bateria e decentă și configurația are un consum mic. Tot mai multe laptopuri vor avea ecran FullHD, dar nu toate au panou avansat. Mi se pare un model foarte reușit și nu prea are concurență în acest buget și mi se pare mai atractiv decât un Macbook Air.

Păreri pro și contra

Pachetul conține și niște accesorii destul de utile: husă, adaptoare, încărcător. Totuși mai trebuie să optați pentru un mouse pentru un plus de productivitate și poate că nu ați avut un router wireless sau cel actual nu e foarte performant. De aceea unul Dual Band cu WiFi ac ar fi ideal.

Asus ZenBook UX410UA-GV155T face parte din segmentul ultraportabilelor, motiv pentru care aș putea spune că un ultrabook și nu un laptop clasic. Carcasa e metalică, motiv pentru care gadgetul e mai portabil și carcasa e mai rigidă. Pentru cei care nu și-au făcut încă o idee despre acesta, le recomand prezentarea de la final.

Te-ar mai putea interesa