Asus ZenBook UX333FAC, laptop ultraportabil de 13 inci

Laptopul Asus ZenBook UX333FAC e unul cu o portabilitate extinsă şi echipat cu procesoare de generaţie nouă cu arhitectură Intel Comet Lake. Există mai multe modele (UX333FAC-A3087T, UX333FAC-A3124T, UX333FAC-A3164T, UX333FAC-A3132T, UX333FAC-A3125T) diferenţa dintre acestea fiind procesorul, cantitatea de memorie RAM instalată şi culoarea. În felul acesta sunt laptopuri cu procesor i7-10510U sau i5-10210U, ambele fiind unele quad core cu voltaj scăzut.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » şi trebuie ţinut cont de faptul că are şi sistem de operare preinstalat. Acest lucru e unul foarte bun întrucât în felul acesta o să puteţi folosi laptopul din primul moment în care ajunge acasă.


Păreri pro şi contra

Modelul Asus ZenBook UX333FAC e unul cu procesoare de generaţie nouă care au integrat cip grafic Intel UHD. Cea mai importantă piesă dintr-un laptop e procesorul, fiind „creierul”.
Ecranul din dotare e unul de 13,3 inci cu rezoluţie FHD, iar pentru ca lumina să nu se reflecte are strat anti-glare.
Capacitatea de memorie RAM e una suficientă de 8 sau 16GB, iar pentru stocare se foloseşte de un SSD destul de încăpător.
La capitolul conectică are 4 porturi USB, HDMI, cititor de carduri, wireless ax şi bluetooth. Din păcate nu are LAN, dar se poate folosi un adaptor pentru aşa ceva (acesta e inclus în cutie).
Sistemul de operare preinstalat e Windows 10, iar acesta o să vă ajute să intraţi din prima pe net.
Referitor la portabilitate trebuie precizat că are o greutate de 1,2kg, iar bateria poate să ţină până la 13 ore.
Vine cu numpad, acesta fiind integrat în touchpad şi e unul iluminat precum tastatura.
Nu doar imaginea e una calitativă, ci şi sunetul deoarece vorbim despre difuzoare Harman Kardon.

Acest laptop e foarte util acasă, dar şi la birou deoarece are o componente bune şi o portabilitate mai mult decât suficientă.
O rezoluţie mai mare a ecranului n-ar fi avut niciun sens. În trecut astfel de laptopuri aveau ecran UHD, dar FHD e suficient.