≡ Meniu

Asus ZenBook UX333FAC, laptop ultraportabil de 13 inci

Laptopul Asus ZenBook UX333FAC e unul cu o portabilitate extinsă şi echipat cu procesoare de generaţie nouă cu arhitectură Intel Comet Lake. Există mai multe modele (UX333FAC-A3087T, UX333FAC-A3124T, UX333FAC-A3164T, UX333FAC-A3132T, UX333FAC-A3125T) diferenţa dintre acestea fiind procesorul, cantitatea de memorie RAM instalată şi culoarea. În felul acesta sunt laptopuri cu procesor i7-10510U sau i5-10210U, ambele fiind unele quad core cu voltaj scăzut.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi şi trebuie ţinut cont de faptul că are şi sistem de operare preinstalat. Acest lucru e unul foarte bun întrucât în felul acesta o să puteţi folosi laptopul din primul moment în care ajunge acasă.


Păreri pro şi contra

Modelul Asus ZenBook UX333FAC e unul cu procesoare de generaţie nouă care au integrat cip grafic Intel UHD. Cea mai importantă piesă dintr-un laptop e procesorul, fiind „creierul”.
Ecranul din dotare e unul de 13,3 inci cu rezoluţie FHD, iar pentru ca lumina să nu se reflecte are strat anti-glare.
Capacitatea de memorie RAM e una suficientă de 8 sau 16GB, iar pentru stocare se foloseşte de un SSD destul de încăpător.
La capitolul conectică are 4 porturi USB, HDMI, cititor de carduri, wireless ax şi bluetooth. Din păcate nu are LAN, dar se poate folosi un adaptor pentru aşa ceva (acesta e inclus în cutie).
Sistemul de operare preinstalat e Windows 10, iar acesta o să vă ajute să intraţi din prima pe net.
Referitor la portabilitate trebuie precizat că are o greutate de 1,2kg, iar bateria poate să ţină până la 13 ore.
Vine cu numpad, acesta fiind integrat în touchpad şi e unul iluminat precum tastatura.
Nu doar imaginea e una calitativă, ci şi sunetul deoarece vorbim despre difuzoare Harman Kardon.

Acest laptop e foarte util acasă, dar şi la birou deoarece are o componente bune şi o portabilitate mai mult decât suficientă.
O rezoluţie mai mare a ecranului n-ar fi avut niciun sens. În trecut astfel de laptopuri aveau ecran UHD, dar FHD e suficient.